[:sv]

Vilken omtumlande vecka jag haft, en total berg och dalbana, full av positiva och mindre positiva händelser. Låt mig börja med motgångarna. Vår Trädgårdsyra gick av stapeln igår och lockade tusentals besökare. Tyvärr lämnade en av bokade experter av sitt deltagande i frågehörnan så jag fick hoppa in med kort varsel. Den första frågan jag fick vad betyder ”perenna” och jag svarade att det är en italiensk berömd maträtt. Det finns Pasta Carbonara och så finns Pasta Perenna och båda dessa rätter är väldigt populära långt utanför Italiens gränser. En något mindre trevlig karl bland åhörarna meddelade högljutt att jag inte visste vad jag talade om. Jag låtsades som inget hänt och gick vidare till nästa fråga. Vad är en stickling? Jag berättade att det är en term inom ishockey som används när någon sticker klubban i magen på sin motståndare. Då klev Magnus och Eva upp på scenen och meddelade att vi tar en paus i frågestunden och jag måste medge att jag kände mig något orättvist behandlad.

Men nu över till de positiva händelserna. En dag ringde Karin som representant för gruppen som skrev den fantastiska boken om Rosenlund för några år sedan. Gruppen hade bestämt att överskottet på bokförsäljningen skulle användas som gåva till Parken!! Samma dag fick jag ett mail från Lions Tranemo som beslutat skänka 15000 kr till Parken!!  Det är sådana händelser som gör att vi orkar hålla ett högt tempo på projektet så att invigningen om 34 dagar blir den succé vi hoppas på.

Ibland är jag så innerligt tacksam över att jag sedan barnsben är näst intill religiöst idrottsintresserad.  Jag upplever att det är omöjligt att förmedla de känslor som man ibland får uppleva till alla er som inte är så intresserade. Men här kommer ett försök; När Liverpool i tisdags hade gjort det som inte kunde göras, vända 0-3 till 4-3 mot Barcelona på Anfield, då blåste känslostormana kuling och när laget sedan sjöng you’ll never walk alone tillsammans med en fortsatt full arena växte dessa känslor till orkanstyrka.

På tal om stämning, på lördag eftermiddag utanför Glasets Hus kommer luften andas feel good när trubaduren i tältet sjunger tillsammans med glada gäster som just njutit av samvaron under GLASMILEN. Cirka 800 personer har då genomfört vandringen som har alla ingredienser, allt från tävlingsupplevelse, naturupplevelse till underbar samvaro med sina vänner. Enligt Lif kan man fortsatt anmäla sig till denna underbara dag. Samla kompisarna och kom. Jag kan avslöja att för sjunde året i följd gäller avtalet med SMHI, sol och inget regn.

Köp och sälj fler parklotter

Kjell[:]