[:sv]

Under projekttiden av parken skrev jag ofta om hur den kommer hela kommunen tillgodo. I bland exemplifierade jag detta med att så roligt det blir för mormor i Ölsremma att kunna ta med sina barnbarn som har sommarlov till en heldag i parken och Glasets Hus. Och jag hade rätt, under veckan har jag träffat på ett flertal sådana konstellationer med varsin jätteglass och tindrande ögon. Låt mig berätta om två av dessa möten. En mormor satt med tre barnbarn och njöt av glassarna när en cirka tioårig tjej utropade; ”mormor kolla här i denna pärmen står det om en som heter Kjell Svensson och han är född under andra världskriget”!! Hon sa det på ett sätt som hon lika väl kunde talat om Gustav Vasa. Jag låtsades som ingenting och gav mig inte tillkänna utan åkte hem och vilade en stund. En annan dag satt en liknande kvartett och njöt skrattade och man kunde riktigt ta på hur lyckad deras utflykt var. Plötsligt stod damen framför mig och frågade om hon fick störa vilket hon naturligtvis fick. ”Jag vill bara tacka för allt ni gör och parken är helt fantastisk. Vi var här igår också och troligtvis kommer vi imorgon också.” Jag tackade för lovorden och hon återgick till sin underbara samvaro.

Så över till förra veckans upprop till trädgårdsentusiaster. Vi har nu ”anställt” en mycket kvalificerad 5 manna grupp som i augusti ska ta fram en plan över vad som ska göras. Under veckan har vi fört diskussioner om att kraftigt höja ambitionsnivån. Om vi hittar resurser/medel vill vi gärna ”utsmycka” parken på ett sätt som gör att man åker långväga enbart för att sitta och titta på anläggningen. Kanske kommer ni bland all grönska finna glaskonstellationer eller annan konst.

Alla är mer än välkomna med idéer och hur vi ska finansiera projektet.

Slutligen över till sagans värld. En av våra käraste folksagor är Mäster skräddare. Ni vet den som slutar med att det inte ens bidde en tumme. Min skräddare sedan 11 månader tillbaka som skulle sy ihop något med anledning av vår närhet till järnvägsområdet lät i veckan meddela att det blir en tumme i stället för en kostym.

Tack alla fotbollstjejer, ni är bäst!

Vi hörs/Kjell

[:]