[:sv]
Idag måste jag börja med att berätta om några aha-upplevelser. I fredags kväll deltog jag i en träff på Glasets Hus. Jag var där som gäst inbjuden av Tranemo kommun. Hela kvällen var mycket trevlig och jag kan varmt rekommendera denna plats för trevlig samvaro. Höjdpunkten utan konkurrens var musiken. Sex ”kommunalarbetare” med kulturchefen i spetsen underhöll i timmar. Vilken bredd och vilken klass. Det var tur att vi endast var cirka femtio gäster. Hade det varit fullbokat hade spelningen inneburit total eufori och kaos.

Nästa stora upplevelse ägde rum på samma plats klockan åtta lördagsmorgon. Då åt jag frukost tillsammans med ett tjugotal volontärer som skulle ägna hela dagen åt att plantera 115 meter häck. Jag fick en tår i ögat när jag konstaterade att medelåldern var 35 år lägre än vårt ordinarie volontärgäng. Jag lyssnade också när Åsa och Per gav dom sista instruktionerna och fick samma känsla som jag hade i omklädningsrummen inför en seriefinal. Åsa tyckte att Per var lite otydlig när han visade upp en bräda på exakt 25 cm som skulle användas för att få lika avstånd mellan plantorna. Åsa bad han förtydliga om avståndet skulle mätas från centrum av den 2 cm tjocka stammen eller från sidan.

Inte nog med dessa positiva händelser. Under veckan blev jag uppsökt av en ung man som ville köpa jubileumspärmen men han ville betala mycket mer än ordinarie pris då han menade att varje krona som går till parken är väl använda pengar. Hoppas ni är fler som inser vilken fantastisk julklapp detta är. Just nu sitter jag och förbereder mig för morgondagens Höstmöte på Glasets Hus. Alla åtta hundra medlemmar är välkomna och jag lovar intressant information och gratis fika. Vi börjar klockan 18 och så här ser agendan ut:

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]