[:sv]

En för mig normal vecka som volontär på Glasets Hus har passerat. Här kommer några axplock från dessa utmaningar och upplevelser.

Ett femtiotal medlemmar mötte på måndagskvällen upp till vårt höstmöte. Mötet handlade på sedvanligt sätt om att uppdatera de närvarande om vad som har hänt och vad som är på gång. Mycket kom att handla om vilka effekter parken får för vår förening och i tillägg om parkgruppens planer på att fortsatt utveckla anläggningen. Visionen är att området från bussterminalen till återvinningsstation ska upplevas som ett enda ”rum”. Jag tror vi kommer lyckas med er hjälp.

På onsdagskvällen träffade jag kommunledningen för att diskutera Glasets Hus inriktning och framtid. Nyckelfrågan är hur vi långsiktigt ska säkra fortsatt positiv utveckling samtidigt som vårt stora beroende av ideellt arbete kan vara en risk. Diskussionerna fördes i en positiv anda som det brukar heta från de stora scenerna.

I fredags var huset stängt för allmänheten för första gången sedan det öppnades 2012. Anledningen var att en av alla våra viktiga samarbetspartners, Tranemo Trädgårdstjänst, hade abonnerat hela huset från morgon till sen kväll. Ett hundratal av deras medarbetare ”utbildades” och umgicks under trivsamma former under stimulerande ledning av världsmästarinnan Marita Skogum. Detta innebar att risken för att någon skulle gå fel eller komma bort var eliminerad. Jag tjuvlyssnade stundtals och fastnade för hur man beskrev skillnaden å ena sidan kommentera en utförd uppgift med ett bra eller dåligt eller använda bra eller annorlunda. Jag tror definitivt att ordet annorlunda är bättre än fel om man vill åstadkomma en förbättring.

Slutligen en totalt ny upplevelse. I lördags sen eftermiddag var jag bjuden till huset tillsammans med cirka 60 andra gäster. Vi firade barndop på ett sätt som för oss svenskfödda var en upplevelse som vi alltid kommer bära med oss. Jag njöt varje minut av att få vara med om detta skolexempel på integration, förståelse, vidgade vyer och kärlek.

Nu laddar vi för säsongsavslutning av Quiz. Anton is back on stage. Ring Bodil så kanske hon hittar några platser till. 

Kjell

[:]