[:sv]

Den 6:e maj 1954 sprang engelsmannen Roger Bannister en engelsk mil på 3,59,4 minuter. Han blev därmed den förste som gjorde drömbilen och han blev senare adlad. I onsdags åkte jag rullskidor nästan fram och tillbaka till Månstad, sträckan var exakt en svensk mil och för första gången klarade jag drömmilen. Klockan stannade på 59,26,15. Tyvärr har vi ju inte det engelska systemet med att ge titlar till personer som gjort stora bedrifter så jag får nöja mig med den härliga känslan jag upplever i duschen efter ett sådant pass.

Det var länge sedan jag gav er några berättelser från min aktiva tid på glasbruket. Här kommer ett minne som sitter kvar. Vi tar oss tillbaka till mitten 90-talet och koncernen hade förvärvat det norska glasbruket i Moss. Jag var en av medarbetarna i ledningen som skulle införliva företaget i koncernens sätt att arbeta. Under åren blev jag nära vän med den norska ledningsgruppen och jag uppskattade framförallt deras humor. Vid ett tillfälle presenterade dom en video som inledning på ett möte som handlade om IT-strategi. Jag har aldrig förr eller senare skrattat som jag gjorde efter denna visning. Innan ni yngre läsare tar fel av länken vill jag förklara att vid denna tidpunkt var datorer på företaget i sin linda och många av oss chefer klarade i bästa fall öppna ett mail. Vi och många företag hade IT specialister som hjälpte oss att förstå hur man hanterade dessa nya underverk. Benämningen helpdesk beskriver detta behov. Klippet fångar denna situation med en ironisk humor som jag fortsatt tycker är oöverträffad. https://www.youtube.com/watch?v=tsU982AcWWI

Dela gärna denna blogg med nära och kära som ni önskar en trevlig stund.

I fredags kväll hade vi säsongsavslutning på våra quizkvällar. Ett ABSOLUT fullsatt hus umgicks under utomordentligt trevliga former. Det är vid sådana tillfällen man känner att man varit med och skapat något riktigt bra.

I veckan som kommer ”gör vi om huset till juletid” och redan på lördag kommer det första företaget till oss för att tacka sina medarbetare för ett gott arbete genom att bjuda på ett traditionellt julbord med alla tänkbara ingredienser. För dom som vill provsmaka julstämningen börjar vi servera ”Lilla Julbordet” kommande helg. Boka bord, vi är förberedda. 5167 köttbullar är rullade.

I morgon styr jag kosan till Malmö för att tillsammans med ett femtiotal tidigare kollegor avnjuta en jubileumsmiddag. PLM grundades 1919. Ett företag som har haft stor påverkan på mitt liv och avgörande betydelse för samhället Limmared och Tranemo kommun.

Överhuvudtaget går jag in i en intensiv vecka och redan på tisdag kväll inträffar en ”dubbelbokning” Höstmöte på golfklubben eller en föreläsning på GH om ”Slaget på Åsundens is” och Stockholms blodbad. Eftersom jag inte kan lastas för krigshandlingar eller blodbadet medan jag däremot som styrelseledamot i golfklubben måste stå till svars så lutar det åt att jag missar föreläsningen. Hoppas att du inte gör det.

Vi hörs

kjell[:]