Jag vet inte hur mycket min blogg påverkar det amerikanska valet som nu bara är fyra veckor bort. Jag gör ändå ett försök att påverka det amerikanska folket genom att påvisa att nuvarande president inte på något sätt är det ekonomiska geni han utger sig att vara. Här kommer faktauppgifter som kommer få hela Vita Huset i gungning. I flera decennier anlitade jag Ulla Calufs som min frisör och var en utomordentligt nöjd kund. Min respekt för henne ökade ytterligare när hon föreslog att jag skulle investera i egen ”klippmaskin” och låta kära hustrun ta över rollen som min frisör. Hon motiverade rekommendationen med att det fanns inte så mycket att klippa längre. Jag följde rekommendationen och under de senaste tio åren är min frisörkostnad noll (jag betalar hustrun svart). President Trump valde en annan väg. Hans frisörkostnad uppgick till 640000 kr enbart under några få år och därmed står det klart att någon med mitt sinne för ekonomi skulle vara en mycket bättre president än ”the great man”.

Min vecka har tyvärr präglats av en insändare i BT där moderatpolitikern Tina Yngvesson ges stort utrymme att framföra ett antal totalt felaktiga påståenden och än värre insinuationer. Jag försöker få BT till att ge utrymme för en replik där jag ges tillfälle att bemöta de värsta påhoppen. För att ni ska förstå hur allvarligt detta är ska jag ge några exempel;

Hon skriver bland annat ” Självklart har man råd att hålla gratis konferenslokaler, ta hand om sitt underhåll, bygga kök, köpa fastighet etcetera när man inte har några kostnader för basverksamheten. Självklart ska man bära dessa kostnader själv.

Jag blir så jävla trött när jag läser detta. På andra sidan gatan av Glaset Hus fanns en totalt nedgången fastighet som skämde vår anläggning. Ingen ville köpa fastigheten så vid ett välbesökt medlemsmöte beslutades att vi köper fastigheten. Vi tog ett lån hos Sparbanken på en halv million kronor och började renovera. Efter mer än tusen ideella timmar har vi en dag en hyresintäkt på 170 tkr/år, pengar som går till att finansiera olönsam kulturverksamhet. Utav dessa timmar bidrog jag enbart med en handfull och det har följande förklaring. En tidig lördagsmorgon ingick jag i ett arbetslag som skulle byta innertak. Förutom ett antal proffs var det jag och min vän från Uganda, Joseph Tebyasa och vi sattes att såga bräderna i de längder som proffsen angav. Efter en timme fick vi sparken och sattes att städa och ordna fika. Orsaken var att jag mätte i centimeter och Joseph i tum vilket innebar total irritation och kaos.

Vår kostnad för att bedriva museum, glashytta och utställningar är cirka 2,5 mkr/år och hon tillåter sig att skriva ”har inga kostnader för basverksamheten”.

Tyvärr kan jag inte bara låta dessa lögner passera då tusentals människor kanske uppfattar dom som fakta vilket är förödande för oss. Jag hoppas nu att BT ger mig nödvändigt utrymme för att bemöta hennes osannolikt osakliga insändare. Jag är väldigt tacksam om du denna gången delar denna blogg till nära och kära och alla andra så att skadan av hennes insändare minimeras. Så här gör du; dela Facebook/Instagram-inlägget vidare eller kopiera sidan och klista in som ett inlägg på sociala medier, vill du hellre lägga till adressen i ett mail fungera det på samma sätt.

En tröst i bedrövelsen är att den moderata ledningen i kommunen tydligt tagit avstånd till sin partikamrat genom en insändare i STT.

Håll avstånd

Kjell