Igår kväll arrangerade jag en minst sagt annorlunda middagsbjudning. Trots tio meter mellan respektive bord var det lätt att känna värme och gemenskap. Några av våra trognaste äldre volontärer deltog och de fick ett härligt avbrott i den långvariga oron, tristessen och fick känna tacksamheten från människor som de hjälpt att etablera sig i vårt land.

Oavsett vad det gäller så mår jag som bäst när jag får uppleva att det goda vinner över det onda och när dessutom den segrande sidan är förlåtande och inbjuder till fortsatt gemensamma ansträngningar blir än mer välmående. Onsdagen blev en lång dag framför TV och när Kamela Harris svors in var det många tårar som föll runt om i världen. För mig var tidigare presidenten Busch närvaro och uppträdande en symbol som inger hopp och som förhoppningsvis bidrager till läkningen av de allvarliga sår en ”despot” har skapat. Tyvärr verkar utmaningarna för den nye presidenten vara oöverstigliga men hans försök att ena landet är enda möjligheten.

Att följa rapporteringen från pandemin är som att be om stryk. Det förekommer ibland någon positiv nyhet och jag suger ut allt jag kan från den för att nästa dag åter bli golvad med nyheter som ”den andra varianten är farligare”, problem med vaccinleveranserna. På grund av min roll på Glasets Hus har jag under de senaste 11 månaderna vid hundratals tillfällen blivit tillfrågad om vad när jag tror vi kan återgå till ett någorlunda normalt liv. Min optimistiska läggning har gjort att med facit i hand kan konstatera att jag haft totalt fel varje gång. Vad jag tror nu? Till sommaren kan man ha sin bröllopsfest hos oss och krama bruden. Som sagt, lita inte på mig.

Som jag tidigare berättat är vi mitt upp i planeringen för att ”bygga” de sista 1000 kvm i parken. Kreativiteten är imponerande och när vi i maj ser helheten är jag säker på att ni skänker en tacksamhetens tanke till oss som fortsatt skapar denna möjlighet till aktiv fritid utan någon kostnad. Vi har fortsatt ett litet problem innan vi startar ”byggnationen”. Vi har inga pengar. Om du vill vara med och undanröja detta problem tar vi gärna mot din hjälp. Skicka gärna några tusenlappar eller låna ut din grävskopa eller skänk virke

Vi står inför en spännande vecka, det är avlöningsvecka och vi har satt in extrapersonal för att hinna registrera alla som kommer betala in sin medlemsavgift.

Unna dig en härlig fredagskväll. Allt fler njuter av vår take away.

Vänligen

kjell