Jag tycker att det är allas vår skyldighet i dessa tider att uppmärksamma ljusglimtar i vardagen och sprida dessa till nära och kära. Så därför börjar jag idag med att förmedla några sådana upplevda händelser från den gångna veckan.

I fredags hade jag äran att förmiddagsfika med delar ”järngänget” på Hagatorpets skidstadion. De hade ett avbrott i sitt jobb med att skapa fantastiska förutsättningar för alla sina gäster. Den senaste kylan hade gjort det möjligt att producera rekordmycket snö och det kändes som man var i fjällvärlden när man passerade målområdet. Skämten haglade och det gick inte att ta miste på trivseln och stoltheten i gänget. Jag kommer inte bli förvånad om dom kommer arrangera en tävling på midsommarafton. Bestämmer dom sig för det så är jag säker på att dom fixar det. Om så blir fallet kommer jag dock inte stå på startlinjen och anledningen är att trots flitig träning är jag inte tillräckligt bra. För att ni ska förstå min kapacitet vill jag illustrera den med en liten filmsnutt, klicka här https://youtu.be/-TCE5cU-S14

Under veckan har det mesta handlat om få ordning på årsbokslutet. Som ni förstår uppmuntrar inte siffrorna till några glädjetjut men vi har så här långt tagit oss igenom denna utmaning om än sargade och lite blåslagna. Vår omsättning är 2,4 mkr lägre än förra året så ni förstår att vi hör till dom som hoppas på några stick i armen. Under tiden tar vi tillvara på varje tillfälle när vi får uppmuntran och det sker ofta. I tisdags satt vi och jobbade i ett folktomt hus när en av våra fantastiska volontärdamer dök upp med en ”tusenlapp” i näven och tyckte att det kunde hon minsann avstå till vårt planerade tillbygge av parken. Med glimten i ögat påpekade hon också att hon hade råd då hennes folkpension hade höjts med flera kronor. Som ni kanske förstår ger ju sådana händelser massor av energi och optimism.

För första gången på ”evigheter” visar den dagliga pandemirapportering tecken på avmattning så jag håller fast vid min prognos, i juni kan vi arrangera bröllop, bra att veta för er som går i giftastankar. Var ute i god tid med bokningen och glöm för all del inte fria först.

Var fortsatta rädda om er

Kjell