Jag fortsätter med att undvika gnäll och gör allt för att hitta och förmedla ljusglimtar. I fredags stötte jag på en gammal golf vän som satt och fikade på Glasets Hus. Varje gång vi möts kommer jag tänka på en underbar händelse som han berättade för mig i samband med en golfrunda. Han hade en gång haft förmånen att lyssna till en av världens största golflegendarer, Gary Player från Sydafrika, som kåserade kring episoder från sitt liv på golfbanor runt om i världen. Händelsen utspelade sig på en av Skottlands mästerskapsbanor och han hade anlitat en caddie från hemmaklubben. I Skottland ska en golfrunda ta cirka tre timmar medan övriga världen ofta passerar fyra timmar. Redan efter några hål började caddien visa sin irritation över hur lång tid varje spelare tog på sig inför varje slag och han suckade högt när spelarna höll på att läsa puttarna från alla väderstreck. Irritation växte för varje hål och när de efter fyra timmar stod på utslagsplatsen till hål sexton försökte Gary Player sprida lite bättre stämning genom att peka på en fantastisk villa som man såg på en höjd i närheten till banan och sa med beundran i rösten, ”vilken underbar villa, vem bor där? ”Caddien tittade upp och replikerade, ingen aning, den fanns inte där när vi startade rundan”

Och nu mina vänner har jag äran att dela med mig en världssensation. Efter ett års idogt arbete har jag lyckats få en intervju med före detta presidenten Donald Trump. Jag fick skicka frågorna via mail och han besvarade dom inom en vecka. Här kommer en kopia på intervjun.

  1. Sextio domstolar har nu tillbakavisat dina påståenden om valfusk. Anser du fortfarande att du vann valet? Vilken oerhört dum fråga, jag är Donald Trump, den störste presidenten USA någonsin haft. Titta bara på hur många anhängare jag hade på mina valmöten och detta trots att folk uppmanades till att undvika folksamlingar.
  2. Tror du det förekom valfusk även i de stater du vann valet? Absolut inte, där bor det äkta och hederliga amerikaner.
  3. Du beskrev i det längsta att pandemin var enbart en vanlig årsinfluensa. Är det något du ångrar idag när nästan en halv million har mist livet. De siffrorna kommer från illasinnad press. Inget land har hanterat detta bättre än jag gjort och jag kommer gå till historien som den som tog fram vaccinet i rekordfart
  4. Står du fast vid att du älskar de som stormade Capitolium. De som stormade var vänstersympatisörer, mitt folk försökte stoppa dom. Nu svarar jag inte på fler dumma frågor.

Låt mig avsluta på bästa tänkbara sätt. I veckan kom det en inbetalning till GH på några tusen med texten ”En droppe i havet”. Avsändare två av våra redan legendariska äldre volontärer. Hoppas dom får sina sprutor snart så vi kan njuta av deras närvaro.

Kjell