[:sv]

Glasets Hus har nu en ganska imponerande meritlista när det gäller att arrangera evenemang som når en stor, nöjd och återkommande publik. Det finns dock ett av dessa som sticker ut och har en särställning; GLASMILEN. På något sätt personifierar detta evenemang Glasets Hus framgångar. Samlar 600-700 personer till en fantastisk HELDAG där man umgås med hemvändare, arbetskamrater, familjen eller i andra konstellationer. Efter målgång och återsamlingen under kvällen är det en njutning att få vara medarrangör till en sådan dag. Limmareds IF drar det stora lasset och det ligger ett imponerande arbete bakom dessa succéer. I år är det 19:e maj som gäller och redan nu är det över 90 lag anmälda och allt tyder på nytt deltagarrekord. För att bättre förstå min beskrivning, klicka in på den här länken https://youtu.be/PICdXcppzpc

Glaset Hus alla volontärer har nästan utan undantag Limmared som bostadsort men det finns undantag. Ett sådant lysande undantag är våra journalistvänner från Ugglebo som nu återigen ägnar stor del av sin tid till att planera för årets TRÄDGÅRDYRA. Lördagen den 12.e maj är det dags och redan nu rapporterar Eva och Magnus ett trettiotal utställare där en av Sveriges mest kända tårtkreatörer sticker ut. Som vanligt bjuds det på föreläsningar och möjlighet att handla inför den ”gröna årstiden”.

Precis när abstinensen börjar ge sig till känna efter att alla TV- sända skidlopp tagit slut kommer räddningen; allsvenskan i fotboll drar igång. Jag ser cirka 150 fotbollsmatcher per år inkluderat de matcher som Limmareds 8-årslag spelar. För mig är skillnaden i upplevelse marginell mellan ett mål gjort av Zlatan eller Phoenix (se bilden). När jag valde bild till denna blogg var det med avsikten att illustrera vilken fantastisk insats alla idrottsföreningar gör i det så viktiga integrationsarbetet. Hudfärg, härkomst är totalt ovidkommande, reglerna gäller alla, är du ojuste blåser domaren.

Det hör också till att så här i säsongsstarten tippa. Här kommer mina tips. Limmared och Elfsborg hamnar på 6.e plats i årets serie. IFK Göteborg på 7:e och Sverige går inte vidare från sin grupp i VM.

Vi hörs om en vecka/Kjell[:]