[:sv]

Denna vecka börjar jag med att avslöja min passion för att spela golf. Först måste jag medge att jag fram till 45 års ålder tillhörde den delen av befolkningen som tyckte att golf inte var någon sport, att det var snudd på löjligt att promenera omkring och slå på en boll. När jag sedan av en tillfällighet prövade på, tog det mindre än en timme att bli beroende, men jag har fortsatt respekt för de som inte kan förstå detta. En av många fördelar med golfen är att den går att utöva långt upp i åldrarna. Låt mig illustrera detta med följande berättelse: En gång träffade jag på en gentleman i 80 års åldern som var vid fantastisk god vigör. Han berättade att han under mer än 60 år spelat golf 3-4 gånger per vecka. Han var fortfarande en mycket god spelare men hans bekymmer var att hans syn blev allt sämre vilket fick till följd att han inte såg var bollen hamnade. Då kom han på den lysande iden att hans jämngamle granne som promenerade långa sträckor varje dag kanske kunde ta sin promenad i sällskap med honom och grannens syn var fortsatt utan anmärkning. Grannen accepterade och så stod de på första utslagsplatsen. Som vanligt ett perfekt och långt utslag. ”Såg du den??? ”Ja, inga problem”. ”Var är den?” ”Det kommer jag inte ihåg”.

Just nu är jag mitt i en mental uppladdning inför en av årets högtidsstunder, vårens resa med gänget sedan 25 år tillbaka. Vi är 12 entusiaster med en medelålder av 73,4 år. En beskrivning av oss kan vara att kvaliteten på vår utrustning vida överstiger vår förmåga. I år går resan till Tomelilla och när vi samlas på kvällarna för dagens prisutdelning så lovar jag att stämningen är minst lika god som när Barcelona FC firar en serieseger.

Och så över till ”jobbet”. Veckan har handlat mycket om en nysatsning i vår utställningsverksamhet. På lördag (14:e) förvandlar vi huset från Glasets Hus till Konstens Hus. I vår tydligt uttalade strategi att Glasets Hus står för mångfald presenterar vi på lördag ett hus fullt av konst. För tredje året i rad presenterar vi ”Önsketavlan” där vi uppmanar alla att lämna in sin absoluta favorittavla i början av veckan så fyller vi konsthallen med dessa verk under fyra veckor. Vi uppmanar också alla som målar där hemma att ta chansen att lämna in sin skapelse. Och så till kronan på verket, under hela dagen fylls huset med 10-15 unga konstnärer som ni får tillfälle att se i arbete och samtala med. Detta evenemang sker i samarbete med organisationen Kultur Ungdom.

Om inte Svenska Akademin hör av sig och vill jag ska fylla någon av alla lediga stolar så hörs vi om en vecka,

Från domstolen inget nytt.

Kjell[:]