Förra veckan kommenterade jag min grannes suveräna golfspel. Idag är det dags för ytterligare en skildring från denna fantastiska sysselsättning. En annan nära vän som jag spelar mycket golf med fick uppleva den stora lyckan att vid 76 års ålder göra en hole-in-one. Det hände för en vecka sedan på hål 16 på Kinds GK. Han stod där på utslagsplatsen och 105 meter längre fram, över vatten, fanns det ett hål som har en diameter av 10,8 cm. Han slog till och 3 sekunder senare så låg bollen i hålet. Ni ska veta att det är miljontals golfare som fortsatt drömmer om att få lyckas med detta. Som avslutning på detta golfavsnitt kan jag berätta att jag på hål sex på Haparanda GK slog ett slag som landade en timme och fem sekunder senare. Dä ni!

Veckan har också inneburit att vi har blivit inblandade i storpolitiken. Sedan år tillbaka förhandlar England och EU om fiskekvoter. Och mitt under dessa diskussioner firade vi räkmackans dag i torsdags och det är ställt utom allt tvivel att den försäljning vi hade av vår lyxvariant kommer påverka pågående förhandlingar.

För ett år sedan tecknade vi det så omskrivna IOP-avtalet med kommunen. När jag nu som förberedelse till ett årligt utvärderingsmöte sammanfattar vad vi trots pandemin bidrager med förstärks min besvikelse över hur folkvalda tillät sig fara med osanningar på insändarsidor. Att driva museum, glashytta, utställningar, kulturevent och en park är ur ett företagsekonomiskt perspektiv ren idioti. Vi lyckas så här långt därför att vi fortsatt gör ideella insatser till ett värde av cirka 2 mkr per år och har ett omfattande stöd från näringsliv och privatpersoner och där IOP avtalet ytterligare ökar möjligheten till en fortsatt utveckling av verksamheten.

Nu känner vi av att pandemin ebbat ut. Konferensrummen fylls, 80 personer bokade plats första kvarten för att säkra en plats till den så efterlängtade Quiz-kvällen 26:e november och allt fler planerar sitt bröllop hos oss. Tack till alla som hjälpt oss genom denna svåra tid.

Kjell