[:sv]
Lyckligt hemkommen från golfäventyret i skånska Tomelilla. Här kommer en sammanfattning av denna så emotsedda stortävling över 4 dagar:

  • En gentleman från Hulared var oss alla helt överlägsen så tävlingen blev aldrig spännande. Passerar ni Hulared det närmsta 12 månaderna är det stor chans att ni möter denne man spatserande på Storgatan klädd i ”vinnarkavajen” som börjar bli lite sliten efter 27 år.
  • Övriga spelare hade ihållande otur samtliga rundor.
  • Min prognos från förra veckan att vi skulle slå 6000 slag kom på skam. Vi passade på att slå långt fler slag när vi ändå hade rest så långt.
  • Det fanns stunder då det fanns anledning att tvivla på om detta är rätt sätt att möta våren. Det blåste 12 m/s och långkalsonger var en självklarhet.
  • Själv funderar jag på om inte Ingemar Stenmark hade rätt när han sa ”ju mer jag tränar desto mer tur har jag”

Det är bara att erkänna att behållningen är middagarna på kvällen och efterförföljande prisceremoni. När dagens vinnare hyllats så startar en totalt ostrukturerad diskussion om vad som helst. Att notera från denna resa är följande ämnen:

  • Som vanligt var det hetaste ämnet vart vi ska åka vecka 17 nästa år. Dessa debatter slutade med att det nu finns två huvudalternativ, Olofsbo eller Namibia.
  • Huruvida Donald Trump är en fara för mänskligheten eller en frisk fläkt rådde det total oenighet om.
  • En klar majoritet tyckte att fotbollsspelare generellt är bäst på att ”filma”
  • Samma majoritet tycker att Zlatan är för gammal.

 

På Glasets Hus ökar tempot i takt med vårens ankomst. Tillsammans med Bodil engagerade vi ett fullsatt hus i vårens sista Quiz. Med hjälp av bland annat Barack Obamba, Karin Boye och ”you’ll never walk alone, lyckades vi både med att skapa stämning och tävlingslusta. Efter ovanligt mycket positiv feedback beslutade vi att köra samma recept nästa quiz den 28.e september. Vi följs av Husbandet i oktober och finalen i november finner ni The Hace på scenen. Har ni inte besökt oss dessa kvällar kan jag rekommendera detta sätt att inleda en helg tillsammans med goda vänner.

På tisdag firar vi 1:e maj. Jag kommer från en familj där denna dag  var en av årets höjdpunkter. Pappa klädde om till kostym och slips och vi reste till Limmared för att gå med i demonstrationståget. Jag har till och med fått Gunnar Strängs autograf vid ett tillfälle. Idag har ju betydelsen av dagen minst sagt falnat men jag har bestämt mig så därför måste jag sluta här för att hinna färdigställa mitt plakat ”Fler matprogram i TV”.

 

Från domstolen inget nytt

 

”Upp till kamp……/Kjell[:]