[:sv]

Det är svårt att umgås denna del av året utan att träffa på människor som sprudlar av glädje över att våren äntligen är här. Tyvärr besitter jag inte förmågan att så okritiskt ta mig an denna årstid. Som totalt tekniskt okunnig måste jag förlita mig på goda vänner för att överhuvudtaget få igång alla de maskiner jag har till mitt förfogande för att klippa alla de gräsytor som jag ansvarar för. Jag har gjort allt för att minimera bördan, men trots brist på vatten, gödsel och kalk har jag svårt att föreställa mig gräsmattor som växer fortare än mina mossbelupna ytor.

En annan tveksamhet till att glädjas med våren är att jag vet att en majoritet av min familj kommer må riktigt dåligt av olika allergier förknippade med ”grönskan” vilket gör att umgänget kommer domineras av diskussioner om vilken medicin som är bäst.

Och så det värsta av allt, dåliga gräsplaner. Alla dessa snedstudsar gör mig uppriktigt ledsen och jag lider med ambitiösa spelare som blir utlämnade till slumpen.

Läs gärna ovanstående som en gnutta ironi. Jag är både tacksam 0ch medveten om vilket priviligierat liv jag lever.

Självklart finns det också för mig en mängd positiva saker med våren. Nästan varje dag träffar jag en ny långväga busslast på GH. Hela organisationen är på tå för att möta alla utmaningar kring TRÄDGÅRDSYRAN och GLAMILEN och jag vet av lång erfarenhet att fotbollsplanerna blir bättre om några veckor.

Jag har stor respekt för er läsare som inte kan förstå hur fotboll kan vara så dominerande i miljontals människors liv. Det finns situationer där jag själv ifrågasätter mina prioriteringar men då tänker jag på det berömda citatet från Bill Shankly, Liverpools legendariske tränare,

”En del människor tror att fotboll är en lek på liv och död. Jag kan försäkra er om att det är mycket allvarligare än så”.

Av de 8 matcher jag sett denna veckan toppar mötet mellan Roma och Liverpool tätt följt av derbyt mellan Limmared och Tranemos 9-årslag. Även i dessa sammanhang reflekterar jag över vilken enorm skillnad det är sedan jag var en ung fotbollsspelare. Jag debuterade i A-laget för Gällstad AIS som 15-åring och fick låna ett par riktiga fotbollsskor av en skadad spelare. I veckans 9-årsmatch spelade en kille som jag känner väl, han hade splitter nya skor och jag är säker på att han har haft minst tio par tidigare.

Denna vecka var det svårt att finna några intressanta händelser ute i den stora världen. En vecka där media ägnade stora resurser åt att president Trump medger att han betalt en dam för att hålla tyst om en otrohetsaffär som inte ägt rum samtidigt som det avslöjades att samme man medicineras för bättre hårtillväxt.

Välkomna till lördagens trädgårdsutställning som har växt rejält. Själv kommer jag leta bland alla stånden efter antiväxtmedel och en oförstörbar slinga till en mover.

Från domstolen inget nytt

Vi hörs om en vecka/kjell[:]