Idag är det fem veckor kvar tills vi har förmånen att gå till valurnorna. Jag tror jag hör till en klar minoritet av alla oss röstberättigade eftersom jag dagligen följer den svenska politiken även under de fyra år som passerar mellan valen. Jag tror det kommer bli ett mycket högt valdeltagande, därför att det finns flera partier som kommer med erbjudanden som blir svåra att motstå. Jag är faktiskt djupt imponerad av hur flera parter har kommit till någon slags trollformel som de vill genomföra men inte tillsammans med partier som har avvikande uppfattning inom något område. Så jag har redan bestämt mig, jag kommer rösta på ett parti som:

  • Anställer fler poliser
  • Anställer mer sjukvårdspersonal
  • Köper vapen för några hundra miljarder
  • Anställer fler lärare
  • Vet exakt hur man ska hantera en pandemi
  • Sänker bensinpriser

Och det bästa av allt, de lovar att sänka skatterna!!!!

På Glasets Hus kan vi sammanfatta sommaren. Jobbigt och framgångsrikt är de begrepp som bäst speglar denna period. Jobbigt därför att vi haft en mycket ansträngs personalsituation som vi klarat med hjälp av mycket engagemang och lojalitet. Antalet besökare imponerar och vi har väldigt många långväga gäster. Kreativiteten har varit oändligt när barnen byggt sina Lego-skapelser. Det som överraskat oss mest är intresset för att blåsa sitt eget glas. Hittills i år har 470 vuxna och barn provat på, det är långt över tidigare år. Nu återgår vi till mer normala förhållanden men ser fram emot många festligheter där ett bröllop i slutet av månaden sticker ut.

Det är mycket som är positivt men vi som alla andra drabbas nu av extrema prisökningar. Så nu står vi inför den ständiga utmaningen, ska vi höja våra priser och hur mycket vågar vi höja. Den i särklass största utmaningen är att finna finansiering till att bli oberoende av gaspriset.

Personligen har jag haft en annorlunda vecka. Jag har sovit cirka 14 timmar per dygn. En följd av covid och en intensiv vår präglad av överskattade krafter.

Hörs om en vecka

kjell