På ålderns höst har jag blivit ett slags bröllopsspecialist. Vi har arrangerat cirka 20 bröllop genom åren och har utvecklat ett koncept som gång på gång lovordas av de nygifta. Jag har deltagit på samtliga och fungerat som ”inget får gå fel”. För brudparet är ju denna dag kanske den största någonsin och vi vill bidra med att göra vårt yttersta för att överträffa deras förväntningar. Jag tycker att dessa kvällar är minst sagt stimulerande. Så mycket kärlek, så mycket värme och vänskap gör mig varm inombords.

För er som går i giftastankar och funderar på att bjuda till fest på Glasets Hus vill jag ge lite tips. Det är inte så att man ringer någon vecka före och beställer utan gårdagens underbara fest, som ett exempel, föregicks av:

Vi blev kontaktade av brudparet för ett år sedan och de bad om en offert. Det fick dom inte. Vårt första villkor är att vi vill träffa dom så vi förstår vad dom vill med festen. Då lyssnar vi in önskemål om datum, kostnad, antal gäster och så fortsätter dialogen med att vi visar vad vi kan erbjuda. Byggt på det fixar Bodil en offert innehållande mat, dryck, teknik, preliminärt tidsschema. När kunden bestämt sig bjuder vi in till en provmiddag och veckorna före den stora dagen sker detaljplanering typ 18.50 ta bort tallrikarna från förrätten, 19.00 tal nummer 2 o.s.v. Vår upplevelse är att det absolut viktigaste för en lyckad bröllopsfest är att toastmaster paret är skickliga.

Så du läsare, fria och ring 0325-660060 så fixar vi något minnesvärt.

Veckan har också inneburit besvikelser. Natten mellan torsdag och fredag har några ?????? återigen lyckats krossa ett glasparti på vår padelbana. Denna gång med hjälp av ett cykelställ. Et nytt parti med montering kostar 23’000 kr och vi har fått stoppa alla bokningar. Det känns minst sagt tungt.

Slutligen något från sportens värld.
Alexander Isak en 23-åring från Solna bytte klubb i veckan. Han ska spela för Newcastle och klubben betalade 740 mkr till hans nuvarande klubb Real Soceidad. Han årslön är också skaplig, 85 mkr.

Jag minns inte men jag tror att vi fick några hundra kronor i segerpremie när jag var med Elfsborg och vi vann mot Helsingborg 1964. Vi hade ingen lön men klubben betalade fotbollsskorna.

Kom att tänka på ett fotbollsminne. 3-4 år efter jag lagt skorna på hyllan ringde en god vän från min moderklubb Gällstad AIS och bad mig ställa upp i en förmatch till ett besök från en engelsk storklubb. Ni vet typ, slocknade stjärnor och både Gällstad och Vegby hade gott om sådana. Efter viss övertalning tackade jag och samma dag bad jag Peter fixa ett par skor och en boll. Jag åkte ut till Brukets anläggning ,Fåle, och efter några ruscher med och utan boll kände jag att detta blir succe. Så besämde jag mig för att avsluta med en patenterad frispark över ”muren”. Detta blev det definitiva slutet på den delen av mitt. Något gick riktigt sönder i baklåret. Så samma kväll fick jag ringa återbud.

Igår spelade jag KM i golf på Falkenbergsbanan. Vi var 7 deltagare i Herrar 70. Jag blev 7.

Vi hörs
Kjell