[:sv] 

Om ni i semestertider tröttnar på att inte göra någonting så rekommenderar jag starkt ett besök på Glasets Hus. I år har vi verkligen lyckats med att skapa målet för en lyckad familjeutflykt där barn och barnbarn kommer i högsätet. Jag har under veckan sett fantastiska mormödrar och pappor som tillsammans med barn engagerat tar sig genom Muminland och avlutar med att presentera sitt bidrag på den snabbt växande utställningen. Det är också härligt att se stoltheten hos barnen när dom klarat Ebba och Ture spelet och belönats med ett diplom. Efter att ha njutit av Ebba och Tures pannkakor är jag övertygad om att dessa gäster redan planerat in ett nytt besök hos oss.

Min vecka har helt dominerats av golf. I dag har jag tävlat för sjunde dagen i följd och höjdpunkten blev en andraplacering i 4-mannalag där jag tillsammans med två jämnåriga och en långtslående 16-åring spelade väldigt bra golf. Golf är en fantastisk sport där du vid 73 års ålder stundtals spelar bättre än någonsin och fortfarande har mycket att utveckla.

Nu kära vänner kan vi andas ut, president Trump lämnade igår det efterlängtade beskedet att han ställer upp för omval år 2020. Man måste imponeras av hans kapacitet. Denna vecka har han både hunnit dricka te med drottning Elisabeth och förolämpad flera av Europas statschefer på sin väg till Helsingfors för ett möte med charmtrollet Putin.

Sammanfattningsvis har vi fått beskåda ett av de bästa världsmästerskapen någonsin. Turneringens bäste spelare var Luca Modric och min beundran blir ju inte mindre av att han inte nått sina framgångar via någon gräddfil. Han farfar avrättades av serbiska soldater och han har sedan barnsben tränat upp sin snabbhet genom att snabbt ta sig till närmsta skyddsrum när bomber och granater föll.

Från domstolen inget nytt

Drick mycket/Kjell[:]