[:sv]

I februari informerade vi Tranemo kommunalfullmäktige att vi planerade att bygga en aktivitetspark i anslutning till Glaset Hus. Vi berättade att den är kostnadsberäknad till 6 mkr men hade inga planer på att söka kommunal finansiering. I augusti lämnade vi in vår bygglovsansökan. Idag den 23:e december konstaterar vi att kommunen inte har lyckats få fram ett godkännande och äventyrar därmed miljoninkomster till kommunen. Kostnaden för detta ärende närmar sig 100 tkr och resultatet är noll. Jag kan inte finna ord för att beskriva vad jag tycker om kommunens hantering av ärendet. Tänk om detta agerande är representativt för hur kommunens ledande politiker och tjänstemän agerar! Jag har nu skrivit om min lista om förhoppningar inför 2019 och nu toppas den av en innerlig önskan att ”ledningen” för vår kommun använder ovanstående erfarenhet till att analysera hur kunde det bli så här och hur ska ni i respektive roll agera framöver. Jag hoppas ni konstaterar att ledarskap kräver mycket mer än ”har informerat, trodde att, har inte hört något, får inte lägga mig i, litar på experterna”.

I fredags kom det ett brev från skatteverket och där stod det att de accepterar Förvaltningsdomstolens beslut och kommer omedelbart återbetala 20000 kr till oss!! Man ska inte drabbas av hybris men det känns lockande att pröva bygglovsärendet i samma domstol.

För er som undrar om kommande regeringsbildning kan jag berätta att det blir en mittenregering med Stefan Löven som statsminister trots att LO kommer att protestera högljutt, åtminstone i media. Jag är övertygad om att Löven kommer fråga dessa fackliga ledare om de tror att en högerregering med stöd av SD kommer ta tillvara deras medlemmars intresse på ett bättre sätt.

På ”jobbet” konstaterar jag att vi genomfört 1600 julbord och att vi fått många lovord för kvalitet och kanske än mer för vår service. Jag är uppriktigt stolt över hur vår mycket unga personal har anammat en kultur som innebär att alla våra kunder och alla våra volontärer känner sig mycket välkomna.

Just nu är jag omgiven av alla mina närmaste och då slår det till med full kraft hur priviligierad jag är och om allt går som jag hoppas får jag det enda jag önskat, ett paket med rakblad.

I nästa veckas blogg ska jag försöka summera detta årets höjdpunkter och besvikelser.

Önskar er alla trevliga helger/Kjell[:]