[:sv]

Det händer all oftare att jag jämfört tidigare har svårt att ha en bestämd åsikt om vad som är bra eller dåligt, vad som är rätt eller fel. I onsdags hade jag förmånen att närvara när äldsta barnbarnet tillsammans med sin tjej uppvaktade yngsta barnbarnet på hans 7-årsdag. Trots min kunskap om att det är få 7-åringar som kan få sådana presenter tar jag mig friheten att njuta av ögonblicket när han såg innehållet i paketen och senare testade skorna på parkettgolvet innan han tillsammans med storebror testade frisparkar över en specialbyggd mur på den redan snöfria ”arenan” utanför huset. Visst är det så att passionen för fotboll är bättre än mycket annat som dagens ungdom kan söka sig till. Denne sjuårings fotbollskarriär höll dock på att ta slut redan för 3 år sedan. Hans tre år äldre bror hade konstaterat att de båda behövde träna glidtacklingar. Tyvärr visade det sig att parkettgolvet inte gav det rätta glidet, men det problemet löste dom lätt som en plätt. De fyllda sina sportdrycksflaskor med vatten och hällde ut det på golvet och mycket riktigt, det gick hur bra som helst. När det fungerade som bäst dök mamma upp från tvättstugan och då är det en underdrift att påstå ”game over”. Båda fick matchstraff och blev inlåsta i ”omklädningsrummet”. Personligen tycker jag det hade räckt med gult kort.

Under fredagskvällen kunde vi njuta av trubaduren Gåke från Bohuslän. När man ger sig tid till att lyssna till Evert Taubes texter förstår man hans storhet/unikitet. Ta gärna en stund och lyssna till texten i ”Balladen om Gustav Blom” så förstår ni vad jag menar. Vilken kväll det blev, ni kan vara säkra på att denne trubadur kommer vi försöka få hit igen.

Så är då äntligen skid VM i gång. Mina tankar går så här efter 4 dagars tävlande:

  • Stina eller Maja hade vunnit sprinten om inte banan varit felkonstruerad, för trång och för lätt.
  • Jag tror det var norrmän som avsiktligt smittat Ebba.
  • Johaug är en av världens bästa idrottsutövare
  • Imponerande Frida
  • Bra kämpat Burman
  • När jag tänker efter så tycker jag att sprintstafett för damer är världens viktigaste idrottstävling

Slutligen kan jag berätta jag fick en jobbig start idag. Borås Tidning rapporterade att kommunen beslutat riva korvkiosken i Tranemo! Hur kan kommunen fatta ett sådant beslut utan att utreda konsekvenserna. Min fru lämnar hemmet i flera månader varje sommar och en avgörande faktor för mig att klara denna situation är just denna korvkiosk. Funderar på att starta en proteströrelse.

Vi hörs/Kjell

 [:]