[:sv]
Parkprojektet är minst sagt spännande, vilket gensvar kommer vi få från allmänheten när det gäller önskan om support? Vi har i projektgruppen under månader försökt finna formuleringar som övertygar de olika målgrupperna som kan sammanfattas så här:

– barnfamiljer i Tranemo kommun

– mormor och farfar i Tranemo kommun

– övriga kommuninvånare

– utflyttade kommuninvånare

Och så alla de som tycker att vi gör ett bra jobb som utan kommunala skattemedel skapar denna stolthet

Idag hade 650 personer köpt lotter till ett värde av 120000 kr, så nu fattas det bara cirka 2300000 kr för att vi ska undvika att låna så mycket pengar så att det påverkar nuvarande verksamhet negativt. Visst kan du tänka dig att ta 10-15 minuter av din tid för att under nästa vecka fundera på vilka bland alla dina bekanta som kan tänka sig hjälpa till genom att köpa några lotter.

Veckans personliga höjdpunkt var tänkt att bli fotbollslandskampen mot Norge på bortaplan som gäller kvalificering till EM. Efter att norska herrar krossat oss i skidspåren de senaste månaderna ville jag så gärna ha revansch. Tyvärr blev det bara en halv sådan och det kunde man ana redan efter 30 sekunders spel. Ett av världen rikaste länder kan inte presentera en fotbollsplan som går att spela fotboll på. Jag är säker på att Månstad IF hade kunnat presentera ett bättre underlag. Jag tycker Norge ska uteslutas från internationellt utbyte.  Jag vill också berätta om mina upplevelser från en annan match mellan de båda länderna. Den spelades torsdagen den 19:e juni 1969 och gick av stapeln på samma arena, Ullevål. Vi hade just skaffat husvagn som vi ställt på Ljungholmens camping i Skrea. Detta var dagen före midsommarafton och i vårt sällskap hade vi Peter 9 månader och en god manlig fotbollsintresserad vän. Kvällen organiserades som vanligt av hustrun och det innebar att ingen mat serverades innan vi ”män” hade monterat upp det alldeles nyinköpta förtältet. Vi inledde med en stund av arbetsplanering i sällskap med varsin gin tonic samtidigt som transistorradion började sända referatet. I den 20:e minuten gjorde Örjan Persson 1-0 till Sverige vilket vi firade med ytterligare en gin tonic och detta var bara början. Matchen slutade 5-2 till Sverige och klockan hade hunnit bli nio, tältet var på plats, det fanns ingen gin kvar och en något irriterad hustru bjöd till bords. Just då stiger det in en okänd ”granne” i förtältet och med skadeglädje i rösten talar om att ”tidningsfickorna” på tältet ska vara på insidan. Vi hade lyckats sätta tältet ”på vrånga”. Jag minns inte om vi fick någon mat men i efterhand vet jag att det var början till slutet på min tvååriga karriär som husvagnsägare. Vid något tillfälle gjorde vi en resa med denna husvagn och fann att det var svårt att finna platser där man helt kunde undvika att backa detta monster vilket var en förutsättning och jag kan fortfarande inte  backa en släpkärra om inte jag har tillgång till en yta motsvarande Ullevål i Norge.

I fredags var det Quiz på Glasets Hus. Vi hade 170 gäster och på tisdag klockan 10.00 släpper vi bokningarna till den 26:e april. Då bjuder vi på Rickard Skoglund!!!

 

Vi hörs om en vecka/Kjell

 [:]