[:sv]


Idag vänder jag mig till alla er som har all anledning till att uppvakta, uppmärksamma, visa omtanke till någon i familjen eller vänkretsen. Här får ni några tips hur ni med enkla medel kan ytterligare stärka era relationer och samtidigt få känna tillfredställelsen att glädja någon annan.

Tips 1. Ta med vännen till Glasets Hus och bjud på en glassvåffla med tre kulor. Kanske vanilj, dajm och kola med havssalt.. Jag lovar att er vänskap kommer hålla livet ut.

Tips 2. Ta med vännen till Glasets Hus och köp tre kulor glass och be att få dem serverade i vår specialdesignade glasskål. Skålen får vännen ta med sig hem och jag lovar att du kommer få överväldigande uppskattning.

Nu vimlar det av barn i parken, från tidig morgon till sen kväll och vi får vår belöning genom att bevittna glädjen och alla föräldrar som tackar för arbetet vi lagt ner.

Tyvärr fick vi ett rejält bakslag i veckan när vi hade ett möte med kommunen för att diskutera den farliga trafiksituationen på och kring Östra Järnvägsgatan. Tvärtemot vad vi antagit lät kommunen meddela att det är vi, föreningen, som är ansvarig för att skydda parken och de barn som vistas där. Parkgruppen kommer diskutera frågan vid ett extra insatt möte i morgon och tillsvidare låter vi de ihoplånade betonghindren stå kvar. Kommunen meddelade också att frågan om att sänka hastighetsbegränsningen från nuvarande 50 km är en fråga som behandlas i en större utredning som omfattar hela kommunen. Det är något oklart när den utredningen är klar men vi erbjöds ansökningsblanketter där vi kan söka om tillstånd att sätta upp ”blomlådor” men då måste vi i så fall bekosta detta själva. Jag är ganska optimistisk att vi kommer få detta tillstånd eftersom vi onekligen har bidragit till kommunens målsättning att vara en attraktiv kommun att bo i och en egen snabbkalkyl jag gjort visar att kostnaden hamnar på ungefär 462 kronor vilket vi inte ska belasta någon annan med och de ryms inom de 6 mkr vi satsat.

Förra veckans upprop om volontärer som vill engagera sig genom att hjälpa till med att parken efterhand kan ståta med prunkande växtlighet blev inte den succé som jag hoppades på. Min analys är att jag inte var tydlig nog så jag upprepar mitt erbjudande;

  • Du får vara med att bestämma vilka träd, buskar, växter vi ska satsa på.
  • Du får vara med och tigga pengar och plantor för att förverkliga planerna
  • Du får tillsammans med kollegor rensa ogräs i just din rabatt
  • Du får gråta dig till sömns när någon rackarunge ryckt upp dina plantor
  • Du kommer inte få betalt men kommer ha anledning att vara stolt

Jag kan inte förstå hur någon kan tacka nej till detta erbjudande. Hör av er till Jose, Bodil eller mig.

Till sist, jag inser att det finns nackdelar med mobiltelefoner men håller fast vid att fördelarna överväger. 19.03 lämnade två barnbarn 7 och 10 år vårt boende på varsin cykel. 19.06 ringde storebror tillbaka och meddelade att de var lyckligt hemma.

Vi hörs

Kjell

Foto: Sebastian Ögren & Olivia Norderfors Andersson[:]