[:sv]

 

”Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd,

Men det är vägen, som är mödan värd.

Innan fyllda tjugo berördes jag av Karin Boyes fantastiska rader och gång på gång under mitt livs skiften har jag konstaterat att det känns som hon skrev dikten för att beskriva min personlighet.

Utmaningarna, problemen, tvivlarna är drivkraften för mig och när man får ta sig an dessa i ett team då är ”den bästa dagen den av törst”

När Ann-Sofie och Alva tillsammans med barnkörerna bländade tusentals besökare under invigningen så tror jag att jag delade gåshuden med många stolta, glada och imponerade åskådare.

Vi gjorde det! Men, vad ska jag göra nu?

Det finns en närliggande utmaning, det fanns till slut inget ekonomiskt utrymme i projektet buskar, träd, blommor. Självklart ska vi se till att det kommer på plats. Vi hade en första diskussion i gruppen kring vem som ska leda det projektet och det enda förslag som verkade realistiskt var att jag själv skulle ta tag i denna utmaning, jag har ju vissa meriter (se blogg 77). Tyvärr var det någon i gruppen som nämnde det för min grannfru och då hade hon utbrustit ”men herregud stoppa det omedelbart”. Det innebär att vi nu måste finna nya vägar till att fullända skapelsen. För närvarande funderar vi på att skapa en grupp som fram till september tar fram en plan som visar hur vi vill göra parken grön, hur det ska finansieras och hur det ska skötas. Ni är ju många som har detta som intresse och kanske du som läser detta kan tipsa någon med gröna fingrar som vill engagera sig. Alla som kan tänka sig medverka i detta delprojekt är välkomna att höra av sig till José eller mig. Jag måste varna alla er som gillar ”växtligheten” att om vi inte får in några intressenter kommer projektet ledas av mig och då kan det bli kapris, enris, sparris och hela sträckan mot järnvägen hybris.

Passerade Glasparken 17.31 idag. Där fanns cirka 100 barn och vuxna som var aktiva och umgicks.

Slutligen TACK till alla som betalade för min förra blogg, det värmde. Vinnare i extradragningen blev Britt Gabrielsson !!

Kjell

[:]