[:sv]

Jag har varit på en 5-dagars semester vid kusten och anslöt först i torsdags till ”Polis,Polis” gruppen. Det är definitivt en utställning ni inte ska missa och att göra besöket tillsammans med barn och barnbarn förhöjer definitivt upplevelsen. Mina ”semesterminnen” domineras av blåst och trevligt umgänge med de två yngsta barnbarnen som bodde på gångavstånd. Killarna är nu 7 respektive 10 år och större delen av dygnet handlar om fotboll. I detta fallet kan man definitivt använda uttrycket ”äpplet faller inte långt från trädet” och de växer upp i en miljö som ständigt stimulerar intresset. Ibland kan man kanske tycka att det blir lite väl bra, son när den yngste redan i 2 års åldern drog till med vänsterfoten på en förbipasserande kopplad välklädd minihund. Hunden kom inte till skada och fadern fick be om ursäkt. För några år sedan blev dom båda utvisade av sin mamma efter att skvätt vatten över parkettgolvet så de kunde träna glidtacklingar. Här har dom tagit en liten paus i träningspasset.

Själv är jag övertygad om att uttrycket ”sådan far sådan son” är i överensstämmande med verkligheten. Under mina semesterdagar startade jag upp ett nytt projekt tillsammans med min son; Ta ner ett plommonträd för att bereda plats för lite förrådsyta så det finns plats för fler fotbollar och koner. Efter att framgångsrikt sågat ner detta spretiga underverk stod vi inför nästa utmaning att transportera bort 3 överfulla släpkärror med grenar, blad och en miljon halvmogna frukter. Allt gick bra fram till vi insåg att vi måste säkra den en meter höga lasten. Vi stod som vanligt utan hjälpmedel men sonen stack iväg och lånade fyra spännband. Efter en timme konstaterade vi att det var fel på alla banden. Efter ytterligare en timme kom vi på alternativa sätt att använda denna helt idiotiska uppfinning och vi levererade första kärran i god tid före stängning. Dagen efter åkte jag till Fynda och köpte en rulle snöre vilket är en uppfinning som jag är näst intill expert på.

Igår invigde vi Polisutställningen inför hundratals besökare. Tomas Stakeberg Jansson invigningstalade och jag pekade på Glasets Hus samhällsengagemang vilket denna utställning är ett utmärkt exempel på. Ett stort antal barn lyckades med stor iver ta fast tjuven under eftermiddagen.

Ibland innebär mitt idrottsintresse underbar njutning. När tjejerna lyckades komma över sin besvikelse och kämpade hem en VM medalj under lördagskvällen så var det en stund där jag fick torka några tårar, ni vet sådana varma och ”goa”.

kjell

[:]