[:sv]

Hej alla tjejer mellan 19 och 88 år. Här får ni ett oslagbart tips till en fantastisk fredagskväll den 18:e oktober. Bjud med er barnbarnet eller mamma eller arbetskompisarna eller några av alla dina tjejkompisar till vår LADIES EVENING. Ni som var med förra året kan garantera att det blir en kväll med utomordentligt hög trivselfaktor. Vi öppnar 18.00 för mingel och så har vi byggt upp fem trivsamma aktiviteter som passar alla gäster. Vi tror att alla kommer pröva de flesta av dessa och skrattsalvorna kommer dugga tätt. Anmäl er nu 0325-660060.

Jag följer naturligtvis varje minut av friidrotts VM men tyvärr får jag inte till den rätta stämningen. Hur är det möjligt att lägga ett stort mästerskap på en plats med i stort sett total avsaknad av idrottskultur. Bilderna på ett hundratal exakt lika klädda gubbar med varsin mobiltelefon i handen som verkar vara totalt ovetande om vad som pågår. Jag tror på allvar att dom funderade på var det var för lång käpp som Duplantis höll framför sig. De var kanske också undrande varför arrangören inte hunnit laga det stora vattenfyllda hålet som plötsligt fanns under 3000 meter hinder. Missförstå mig inte, jag respekterar allas intressen och dessa gentlemän är säkert goda medborgare men visst är det bättre att låta Canada arrangera ett hockey VM än till exempel Uganda.

Under veckan har jag också hunnit ta del Donald Trumps förslag om hur man ska få stopp på illegal invandring från Mexico. Han föreslog att man ska skjuta invandrarna i benen så de inte hinner springa ifrån gränspolisen alternativt bygga en vallgrav och fylla den med ormar och krokodiler.

Nu skriver jag de sista raderna på blogg 99 vilket innebär att det är en vecka kvar till jubileum. Alla dessa timmar jag lagt ner och med stundtals kraftig skrivkramp syftar ju till att fortsatt skapa engagemang kring projekt Glasets Hus. I genomsnitt är det cirka 800 personer som läser bloggen och det är naturligtvis hedrande. I huset finns en pärm där alla hundra bloggarna finns samlade. Dessa hundra bloggar är ett stycke samtidshistoria som allt efter åren går kan ha ett visst värde. Jag har ju skildrat och kommenterat aktuell politik, idrott, byråkrati och framförallt gett en inblick i hur ett lokalt engagemang kan åstadkomma underverk. Kanske några av er läsare vill ha en sådan jubileumspärm. Kontakta då Bodil. Kostnaden är 1000 kronor och pengarna går oavkortat till en ny fond, PARKFONDEN som ska bidra med finansiering av underhåll och utveckling av parken.

Nu måste jag sluta för jag är dödstrött efter att ha deltagit i en debatt fram 01.20. Ämnet som behandlades var genusperspektiv och debatten leddes av person som säkert är minst lika trött som jag.

Kjell[:]