[:sv]

Jordskredsseger för ”charmtrollet” Boris Johnson i det brittiska valet så nu har vi bara att vänta och se hur detta kommer påverka vår vardag när England med största sannolikhet kommer lämna EU.

Personligen har jag bestämt mig för att inte spekulera i om vad som kommer ske i framtiden. 

Anledningen är att jag detta år kunnat konstatera att i fråga efter fråga har jag haft fel i mina förutsägelser. Några exempel där jag har varit 100 % säker.

  • Det amerikanska folket kommer inte längre stödja sin president. Facit är att ju dummare uttalanden han gör desto mer ökar han sin popularitet.
  • England kommer aldrig lämna EU. Jag hade fel och har på nytt underskattat detta stolta folk.
  • Sverigedemokraterna kommer snart avslöjas och bli ett litet parti. Idag kanske de är Sveriges största. 

Dessa tre händelser har en tydlig minsta gemensam nämnare. Fånga upp varje missnöjesyttring och anpassa din politik. Att totalt ändra sin politik trots man svurit på att stå fast är idag så vanligt att ordet svekdebatt försvunnit ur rapporteringen.

Jag ger upp och koncentrerar mig på det jag kan påverka och då framförallt utvecklingen av Glasets Hus. Tyvärr drabbas jag också där av egna felbedömningar. Jag var helt säker på att de 5164 köttbullarna vi hade rullat till våra julbord kommer att räcka. Det var fel vilket kan bero på att de är godare än någonsin. Jag trodde också att vi skulle vara befriade från skadegörelse i parken vilket kanske var naivt. Nu har det hänt. Jose rapporterar att igår förmiddag upptäckte han att någon eller några har slagit sönder fönstren av plexiglas på rutschkanan och därefter försökt sätta eld på plexiglaset. Vi tror oss veta att det hänt tidig kväll torsdag eller fredag och jag kan berätta för er att vi kommer lägga alla tänkbara resurser på att finna förövarna. Vi har polisanmält och knackat dörr över helgen och vi förväntar oss att denna händelse får maximal uppmärksamhet. Någon måste ha sett något och någon som kanske passivt deltog kanske vill lätta sitt samvete genom att berätta hur det gick till. Det här är på allvar, vi lägger tusentals ideella timmar på att göra samhället bättre och här har en gräns passerats. Jag och Jose tar tacksamt mot eventuella tips.

Låt mig avsluta med lite positiva tongångar. På fredag seneftermiddag ses vi på julmys där ICA och torget blir den centrala platsen. På Glasets Hus slår vi till med After work fram till 20.00.

Vi ses/Kjell

[:]