[:sv]
Detta är ett viktigt meddelande till allmänheten i hela landet. Ni behöver inte hålla dörrar och fönster stängda men vi uppmanar er att bli medlem i Kultur 1740/Glasets Hus under 2020.

För 200 kr blir du medlem i vår ideella förening som onekligen gör en stor samhällsinsats byggt på ett sällan skådat volontärarbete. Som medlem har du hela året gratis tillgång museum, glashyttan och våra utställningarDu har tre alternativ att betala.

Swish: 1231068774.  Bankgiro: 783-8246 eller direkt på Glasets Hus. Vi blir mycket tacksamma om du delar denna blogg med tänkbara medlemmar.

Jag får ofta frågan om hur jag orkar jobba så många timmar i veckan. I motgångar undrar jag själv men då händer saker som ger ny härlig energi. Tänk er själva att vid min ålder få dansa ”Det var en kväll i juni” med Glasets Hus absoluta charmtroll Wilma, elitgymnast och fotbollstjej.


Det har varit en intensiv vecka. Fyra kvällar i rad har vi haft fullsatt med middagsgäster. Huvudrätt har alla kvällar varit vår storsäljare ”Libanesisk buffé” tillagad vår fantastiska Kawkab. Som vanligt kunde man se gäster som närmade sig rätterna med minst sagt misstänksamhet i blicken, men tro mig, även Mac Donalds generationen gick en andra gång. På sätt och vis personifierar Kawkab Glasets Hus samhällsengagemang. Hon har varit med från start och då som praktikant med ambitionen att få arbetsträna och lära sig svenska.

På fredag är det dags för säsongspremiär för våra Quiz kvällar. Ett återbud i veckan gör att vi har plats för ytterligare 10 platser i vår Vinterträdgård. Ring 0325660060 och hör om platserna är kvar. Jag tycker inte ni ska köpa biljetter på svarta marknaden (ryktet säger att priset närmar sig tusenlappen), det kommer en ny härlig kväll den 28:e februari.

Innan dess arrangerar vi en konsertkväll den 14:e februari med Dalstorpssonen Anton Björklund. Han har nu på allvar startat sin professionella karriär och vi är glada för att vi lyckades få till en bokning i ett alltmer späckat schema. Mer information finner ni inom kort på vår hemsida.

Igår eftermiddag passerade jag parken. Ösregn och kraftig blåst men som vanligt minst ett tjugotal barn, ungdomar och huttrande föräldrar och från säker källa vet jag att det pågick en fotbollsmatch där i fredags som slutade ungefär 37-34. Matchen pågick i 153 minuter och vädret var minst sagt uselt. Visst är det underbart att parkgruppen lyckats åstadkomma denna anläggning och fredagen den 31:e januari satsar dom stort. Se affischen i ingressen. Missa inte denna möjlighet att på plats se när ideella krafter skapar gemenskap, glädje, kontakter, integration och bättre hälsa.

Vänligen/Kjell
[:]