[:sv]

Idag ska jag avslöja att jag under den gångna veckan smitit från jobbet vid fem tillfällen. Jag förstår att jag kommer drabbas av löneavdrag men jag är beredd att ta konsekvenserna. Anledningen till denna grova avvikelse från mitt anställningsavtal är jag är i full färd med att bygga en Attefall. En stuga på 25 kvm det vill säga nästan tre gånger stor som förra veckans beskrivning av lyxsemester. Ni som känner mig, bli inte oroliga, jag inser att detta är skyhögt över min kompetens, så därför har jag anlitat Västra Götalands smartaste byggmästare. (Vill ni hans kontaktuppgifter, svischa 200 kr till 1231068774 och skriv ”byggmästare”). För att få ner kostnaden har jag åtagit mig all målning. Huset byggs i delar på hemmaplan så just nu tillbringar jag min mesta tid med att måla 367 brädor två gånger. Arbetet har präglats av trevlig familjesamvaro och extraarbete på grund av min inkompetens.

Just nu funderar jag på om jag får uppleva fjärde generationen av politikerbyggen. Jag har byggt en Friggebo, 15 kvm, jag bygger en Attefall, 25kvm, och i dagarna godkändes 30 kvm och med benämningen Bolund efter nuvarande bostadsminister. Jag tror att den fjärde generationen kommer kallas Åkesson och jag är övertygad om att det blir en succé för i konceptet kommer det ingå obegränsat med taggtråd för att skydda fastigheten från främmande varelser.

Ibland tycker jag uppriktigt synd om alla dom som inte är idrottsintresserade. Jag kan inte finna ord för de känslor jag upplevde igår när Frida Karlsson hämtade in en minut på den oslagbara Johaug och vann tremilen i klassiska Holmenkollen. Jag upprepar mitt tidigare förslag, ersätt 6:e november med 7:e mars som officiell flaggdag.

Slutligen kan jag naturligtvis inte undvika att kommentera ”mello”. Jag inser att jag tillhör en minoritet som är totalt ointresserad av detta fenomen som får hela Sverige att stanna. Jag gillar musik, men har inte begåvats med tillräckligt öra. Jag måste höra låten flera gånger innan den ska fastna. Senaste gången jag fastnade direkt var 1974 då ABBA lanserade Waterloo. Igår kunde jag dock inte undvika att se en glimt av finalen. Det yngsta barnbarnet sov över och krävde att jag skulle titta när hans favoritlåt tävlade.
Så här såg det ut


Var rädda om er och respektera myndigheternas rekommendationer när det gäller Corona.

Vi hörs om en vecka/Kjell

Foto: Wikipedia[:]