[:sv]

Måste tyvärr börja med att göra många av er besvikna. Min kurs i konsten att ”ströa” är redan mer än fulltecknad. Om ni vill sätta er på en reservlista får ni kontakta oss (fråga efter Bodil).

Det går ju inte undvika att kommentera Corona. Personligen har jag fått gå upp till mer än heltid med ambitionen ”rädda vad som räddas kan”. Vår omsättning jämfört förra årets motsvarande vecka har sjunkit med 70% och vi sitter i ständiga krismöten precis som hela besöksnäringen gör. Med början i onsdags genomförde vi en korttidspermittering som innebär att sex fastanställda ”går ner till halvtid”. Vidare förbrukar vi 10 gånger mer handsprit än normalt och vi tallriksserverar våra lunchgäster. Vi har infört specialpris på ”take away” och intresset ökar för var dag. Allt nytänkande slår inte väl ut. Jag kom att tänka på alla gånger jag gått i trånga gränder på Rhodos, Kanarieöarna för att hitta någonstans att äta gott och billigt. Då såg framför mig alla dessa inkastare som försökte övertala mig och mitt sällskap. Värt att pröva, så i torsdags vid lunchtid ställde jag mig utanför entrén med ambitionen att övertyga förbipasserande. Från tåget kom en kille i 43-års åldern med ryggsäck och jag tog chansen handgripligt. Jag tog tag i hans arm och börja dra mot dörrarna samtidigt som jag talade varmt om vår köttfärslimpa. Vi hann inte till dörren innan han ryckte sig loss, lätt som en plätt, och lugnt och sansat sa ”vad sysslar du med gubbjävel”.

Jag är väldigt osäker, som alla andra, vart ska det här ta vägen, men två saker vågar jag uttala mig om tvärsäkert:

  1. Andelen personer som ”tar allt för givet” kommer minska drastiskt.
  2. Mängder av nya insikter kommer att gynna de som ifrågasätter vår ständiga jakt på tillväxt. Jag tror ”miljöpartier” världen över kommer få allt fler sympatisörer.

Vill ni hjälpa oss så finns det ett utmärkt sätt; Beställ take away och kom och hämta. Vi har fått många lovord under helgen för de som prövat. Vi tror oss också om att kunna leverera till dörren för de som behöver den servicen (ingen extra kostnad). Ring 0325660060. Förutom lunch kanske ni ska slå till med våra berömda räkmackor för att lätta upp humöret.

Det är inte bara Corona som gjort veckan bekymmersam. Det mesta har gått mindre bra. Ett exempel vill jag dela med mig. Jag hör definitivt till gruppen priviligierade vilket bland annat inneburit att jag haft många nya bilar genom åren. Jag är totalt ointresserad av bilar och jag fattar inte hälften av alla finesser som finns i min nuvarande bil. I fredags fick jag mitt straff för att jag inte lyssnar på försäljaren när jag hämtar en ny bil. Jag skulle hämta och köra en släpkärra till min son, backade fram till kärran, klev ur och, jag hade ingen dragkrok!!! Ringde Morgan som jag köpt minst 10 bilar av och frågade vad i h-icke, har du sålt en bil utan dragkrok, du vet ju att jag alltid haft det. Han avbröt mig och sa, Kjell kolla på sidan 69 som beskriver hur du fäller ut den dolda dragkroken och dessutom visade jag dig extra noga hur man ska göra.

Det var likadant med förra bilen, när den bara gått 100 mil så hade jag några parkgruppsmedlemmar i bilen. De beundrade bilen och framförallt displayen. Jag hängde på och sa att jag till och med kan tala med bilen. Visa sa dom, ok, ”jag fryser” då ska det komma en röst som säger ”vi höjer en grad”. I mitt fall blev det ”hej det är Rickard, kan jag ringa tillbaka”. Som ni förstår använder jag inte den funktionen längre.

För att avsluta positivt. Jag är stolt och glad att jag medverkat till att bygga Parken. Över helgen gissar jag att den besökts av minst tusen personer. Ni kanske förstår varför jag tycker att ”alla” ska vara medlemmar i vår förening och därmed stödja vårt ideella arbete. Swisha 1231068774 uppge namn, mobilnummer och skriv Medlem.

Nu biter vi ihop och hjälper varandra

Kjell[:]