[:sv]
Jag vet inte om det beror på åldern men det är bara att konstatera att jag allt oftare gör felbedömningar. Låt mig berätta om hur jag under veckan smärtsamt fått uppleva en gigantisk sådan. Efter att under flera veckor sett parken full av besökare varje dag, många av dem långväga gäster med utflyktskorg och filt som tillbringat timmar tillsammans över generationsgränser. När man tar ett samtal med gästerna visar dom med all tydlighet hur fantastiskt utflyktsmål parken är. Med detta som bakgrund kom jag på den lysande idén att uppmana besökarna till att swisha en slant så att vi kan betala räntan på vårt lån ,elräkningen, reparationskostnader o.s.v. För mig är en slant i detta sammanhang 20-100 kr och när Bodil hade gjort den snygga ”affischen” berättade jag för henne att min prognos var många tusen kronor enbart över påskhelgen. Vi satte upp fem skyltar i parken och nu på söndagskvällen kan jag konstatera att antalet personer som visat sin uppskattning är 1 (en). Jag har över helgen försökt analysera min totala felbedömning men uppriktigt så kan jag inte förstå bristen på uppskattning. Jag kommer under veckan tillsätta en haverikommission som ska utreda orsakerna till detta totala fiasko.

Som fostrad inom idrottsrörelsen har jag som tur är långvarig vana av misslyckanden och besvikelser. Jag har lärt mig den hårda vägen att det är bara att bryta ihop och komma igen. Revanschen är redan på gång. I onsdags blev jag kontaktad av Anna, som representerar ABF ,en av Glasets hus viktigaste samarbetspartners. ”Kjell, jag har en idé, vi livesänder från hyttan!! Det tog mindre än fem sekunder innan jag hunnit uttrycka min stora entusiasm för förslaget. Redan torsdag förmiddag hade vi ett första projektmöte med ”TV expert” på plats. Om allt går enligt plan så generalrepeterar vi på tisdag eftermiddag och vår första sändning planeras till torsdag kl.14.00. Följ oss på sociala medier och vår hemsida så får ni se om vi lyckas och i så fall hur ni kopplar upp er.

Går det vägen med tekniken kommer kameran då och då fånga in en text som ser ut så här; Uppskattar ni hur vi försöker bryta isolering och tristess så betala ordinarie entre 50 kr. OBS. det är tillåtet även för medlemmar att skicka in en peng. Swishnummer 1231068774.  Bankgiro 783-8246.

Med min totala felbedömning av givmildheten till parken är jag denna gången försiktig. Jag tror att det inte blir mer än tusen personer som tar chansen att stötta oss på detta sätt, men troligtvis är jag för försiktig.

Var positiv

Kjell[:]