[:sv]
Det finns en massa ordspråk som jag då och då påminns om. ”inga träd växer upp till himmelen” borta bra men hemma bäst, bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge, bättre att stämma i bäcken än i ån, det är mänskligt att fela, skomakare förbli vid din läst.

Jag slås ofta av hur kloka dessa kortfattade meningar är. Låt mig kommentera dom utifrån min verklighet just nu och många års livserfarenhet.

”Inga träd växer upp till himmelen”. Jag kände uppriktigt efter nio års arbete med Glasets Hus att vi var nära himmelen, eller kanske halvvägs upp för Jakobs stege. Då tar sig en kinesisk fladdermus sig friheten att ta bort de sista stegen och hur ska vi då kunna klättra vidare?

”Borta bra men hemma bäst”. Detta är mitt i prick för min del. Det kan bero på att jag under stor del av mitt liv har varit borta mycket. Tänk er en kväll där ni kan välja på att vara på Glasvallen och se när ungdomslagen tränar eller sita på Schipols och vänta på boarding.

”Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge”. Detta har jag tagit till mig i högsta grad. Ni ska veta att det fanns en kraftig majoritet som ruskade på huvudet när jag påstod att vi skulle bygga ett Glasets Hus för 20 miljoner kronor och när parkprojektet presenterades till en kostnad av 6 miljoner kronor var det många som tvivlade. Hittar du bara de rätta medarbetarna som delar din vision är det mesta genomförbart. Självklart brister strängen ibland men då tar jag till ett annat ordspråk,”det är mänskligt att fela”.

”Bättre att stämma i bäcken än i ån”. Dessa kloka ord har jag mycket lång erfarenhet av. När jag då och då blir ombedd att ge råd till personer som har någon form av ledarroll är detta ett prioriterat område för mig. Som ledare konstaterar du ofta det finns ett behov av att korrigera en medarbetares beteende eller till och med tillrättavisa. Tyvärr har många en tendens att skjuta på detta lite obehagliga samtal vilket är olyckligt då det dessutom sliter på ditt eget välmående. I mer än nio fall av tio visar det sig att samtalet gick bra och att det fanns ömsesidig förståelse.

”Skomakare förbli vid din läst.” När jag under veckan var inne på mitt tredje lager spackel dök killen från golvföretaget upp. Han skulle sätta mattan i ”badrummet”. När han studerat min teknik frågade han om jag ville se hur han gjorde och det ville jag. Han tog fram två egna mycket breda spackelspadar och lassade på ett berg på den ena. Efter fyra drag och 20 sekunder var den skarven klar från golv till tak. Efter att mentalt brutit ihop försökte jag ta efter utan framgång. Jag ska nog hålla mig till skomakeriet.

Idag har nöjet att avsluta med breaking good news. Denna pressrelease skickade jag till den lokala pressen idag.

Mitt i alla till synes oöverkomliga bekymmer fick vi ett brev från Ardagh Glass Limmareds Glasbruk. Företaget vill visa sitt samhällsansvar genom att donera 50000 kr vardera till våra föreningar med motiveringen att vi med våra ideella insatser i hög grad bidrar till att lindra effekterna av pågående epidemi med betoning på riskgrupper. Förutom den ekonomiska effekten värdesätter vi minst lika mycket denna stimulans detta erkännande ger för att fortsätta att utveckla våra föreningar.

Dalstorps IF, Lions Tranemo, Folkets Hus Limmared, Limmareds IF, Glasets Hus.

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]