[:sv]

THE SHOW MUST GO ON

https://youtu.be/nShbmCY-sBA

1990 spelades denna låt för första gången av det legendariska engelska popbandet Queen. Deras frontfigur och sångare Freddie Mercury var döende i Aids och avled sex veckor senare och texten kopplas därför till denna situation. Jag vet inte vad ni har för relation till uttrycket The show must go on men för mig innebär det att hur stor sorgen besvikelsen oron än är måste vi fortsätta och göra det bästa av situationen. Just nu befinner sig en hel värld i denna situation och avsaknaden av glädje, framtidstro präglar de flestas vardag. Jag tror att om alla som orkar och släpper lite på att tycka synd om sig själv försöker tänka efter så har en överväldigande majoritet i vårt land det oförskämt bra. Såg en stor rubrik i Sveriges största dagstidning häromdagen;” risk för brist på färskpotatis till midsommar”. Jag upprepar vad jag gett uttryck för tidigare vilket är föga tröst för alla som har drabbats; vi kanske behövde denna påminnelse om att inte ta allt för givet, vi kanske börjar fundera lite mer seröst på hur det ska gå med vårt klimat och vi kanske börjar ifrågasätta om populister som Trump och Åkesson är dom vi ska lita på när nationella kriser måste hanteras.

Jag gör nu mitt yttersta för att se framåt. Under veckan har jag intensifierat min planering för att kunna bygga en padelbana i parken. Drivkraften är att jag är övertygad om att det kommer innebära en bättre ekonomi för Glasets Hus. Vill ni engagera i projektet får ni gärna höra av er.

Det finns två arbetsuppgifter som jag tycker genuint illa om. Det är att rensa rabatter och att spackla gipsväggar. Den gemensamma nämnaren är att man aldrig vet när man är i mål. Det finns alltid ytterligare något jäkla ogräs kvar och det finns alltid möjlighet att lägga på ytterligare ett lager spackel. På så sätt är det trevligare att spela golf för där vet man resultatet när det åttonde slaget äntligen ramlar ner i hålet. Vad jag gjort i helgen? Spacklat i 14 timmar och 30 minuter!!

Låt mig avsluta med en personlig höjdare. I torsdags livesända vi återigen från hyttan. Ni kan se sändningen en vecka framöver  https://www.facebook.com/319879648089181/posts/2855351274541993/.

En av de medverkande var yngsta barnbarnet. I slutet av sändningen framgår tydligt att han inte kommer satsa på en karriär som glasblåsare. Detta förstärktes dagen efter när hans pappa messade mig följande berättelse. ”Hörde i bilen på väg från skolan idag. Wille; Jag uppträdde på Glasets Hus idag och nu kan hela världen se det på Facebook. Jon; Är du känd nu då? Elias; Alla i hela världen? Wille; Ja alla typ Christiano Ronaldo och sådana. Elias; Grymt!

Vi hörs om en vecka

Kjell[:]