Limmared har just upplevt sin häftigaste vecka någonsin. Kombinationen av icke strandväder, Antikveckan, Glasets hus och Glasparken har lockat väldigt många tusen besökare. Alla tidigare rekord är slagna med råge. Personligen har jag njutit av dessa framgångar efter månader av mer eller mindre stora motgångar. Som jag tidigare berättat är jag en sann anhängare av att mäta resultat och att man i sitt ledarskap förmedlar och skapar engagemang för att åstadkomma ännu bättre resultat. Därför var jag på gränsen till rörd när två fantastiska medarbetare ringde upp mig strax före klockan fyra i tisdags eftermiddag. Jublande skrek dom, ”vi gjorde det, 282 lunch, fyra mer än rekordet från juli 2015. Jag hörde hur flera av våra unga medarbetare jublade i bakgrunden. Att glädjen över att vara en del av ett vinnande lag överskuggar en extremt tuff arbetsdag är avgörande för våra framgångar. Jag beslöt mig omedelbart för att visa personalen min uppskattning så nästa dag tog jag mig till Fynda i Falkenberg med ambitionen att köpa 15 stora chokladkartonger. Efter en stunds letande i den enorma godisavdelningen kunde jag konstatera att de hade inget som motsvarade mina förväntningar vilket jag framförde till en trevlig anställd som befann sig där. Jag presenterade mitt problem och bad om ett alternativt förslag. ”Köp tvål” sa hon och jag trodde hon skojade men hon drog med mig till ”tvålavdelningen”. Titta här sa hon och jag föll direkt för idén och tackade för hjälpen. Jag bestämde mig för att köpa tre flaskor vardera med olika innehåll till personalen. När jag plockat ner cirka 25 av de 45 flaskorna i ”dramaten” kom en äldre dam fram till mig sa; ”ursäkta jobbar du här, nä, varför tar du bort dom här flaskorna då, jag är kund och ska köpa 45 stycken.” Då ropade hon högt på sin man; kom får du se, han ska köpa 45 flaskor!! Mannen ruskade på huvudet och gick vidare men damen frågade; Är denna schampo så bra, jag har ingen aning svarade jag och tog mig till kassan där en något förvånad kassörska började räkna flaskorna.

Personalen uppskattade gesten

Jag har också hunnit se ett tiotal fotbollsmatcher under veckan och ni som delar mitt intresse förstår säkert varför jag cirka femton gånger har tittat på Jesper Karlssons nedtagning före 2-0 målet i torsdags. Ibland funderar jag på varför inte alla tröttsamma experter hör av sig på BT:s insändarsidor. Jag tänker på de som idiotförklarade tränare och klubbchef för mindre än ett år sedan. När jag tar del av denna typ av insändare vill jag likna dem med att Donald Trump skulle gå ut med ett erbjudande i ”konsten att vara ödmjuk inför de som kan”.

Nu hinner jag inte skriva mer för jag ska gå ner till havet och ta ett kvällsdopp. Idag är det säkert upp emot 14 grader i vattnet.

Kjell