Förstår att ni förväntar er senaste nytt kring Attefall. Inget har hänt men jag kan med säkerhet konstatera att bibeln far med osanning när den påstår att David besegrade Goliat. Stugan står där men ingen får gå in.

Denna vecka har jag varit hemma och jobbat några dagar. Det har varit minst sagt stimulerande. Efter att ha sovit dåligt i månader på grund av ängslan för att Glasets Hus ska ta sig igenom pandemin utan långsiktiga negativa konsekvenser är jag idag på gränsen till övertygad om att vi kommer klara det med reservation kring en eventuell andravåg. Kombinationen av hemester, dåligt väder och parken gör att vi vissa dagar legat på vår absoluta kapacitet. Att tallriksservera 225 personer under lunchtid med acceptabel väntetid kräver många händer och trevliga kunder som visar förståelse och håller rekommenderad distans. Vi laddar nu inför årets höjdpunkt, Antikveckan, som under rådande förutsättningar ser ut att slå alla tidigare rekord. Två nya tält kommer finnas på plats för att vi ska klara anstormningen med fortsatt respekt för gällande regler.

Jag måste än en gång få uttrycka min glädje över att ha varit med om att skapa Glasparken. Under veckan har jag sett hundratals långväga gäster som familjevis njutit av en härlig dag i parken kombinerat med allt vårt hus har att erbjuda. Under veckan har vi som övriga hyttor åter startat upp möjligheten att få blåsa sitt eget glas. När jag personligen fick äran att räcka över ett diplom till en stolt 7-åring i torsdags kände jag mig privilegierad. Kanske var det en framtida konstnär, han var i vilket fall mycket nöjd med sin skapelse.

Som jag uttryck många gånger tidigare gillar jag inte att slå sig till ro när man lyckats med något utan tror mer på att fira ordentligt och sen ta sig an nya utmaningar. Här kommer ett exempel på denna filosofi. De 12: september klockan 11.00 inviger vi en ny padelbana i parken. För er som inte riktigt vet vad padel är kan det enklast förklaras med en blandning av tennis och squash och man spelar alltid dubbel. Banan är 10×20 meter och kommer byggas i parkområdets sydvästra hörn. Vi tror att denna investering ska ”löna sig” på två sätt. Nu får vi en inkomst från parken och dessutom ökar vi vuxennärvaron. Vem som ska spela invigningsmatchen är inte klart men jag jobbar för att följande två par ska tacka ja. På ena sidan Donald Trump och byggnadsnämndens ordförande i Falkenberg och på andra sidan Greta Thunberg och Jose Hernandez. Jag kan tyvärr inte avslöja var mina sympatier ligger.

Vi hörs om en vecka

Kjell