För varje vecka som går upplever jag att vardagen med små steg återgår till det normala även om jag är medveten om att ett bakslag kan ligga på lur. I torsdags gjorde jag ett jättekliv mot vanligt beteende, jag gjorde en utlandsresa. 06.00 startade jag tillsammans med en god vän en bilresa som innebar färd genom ett grannland följd av en båtresa och två timmars besök i ett tredje land. Allt skedde i enlighet med respektive lands lagar och förordningar. Jag måste dock medge att det är svårt att kategorisera resan som nödvändig. Det blev en trevlig utflykt med social distansering och erfarenhet av att använda ansiktsmask. Jag kommer inte avslöja vart färden gick och vad syftet med besöket var, men jag kan berätta att jag ägnade fredagen åt att räkna ut hur mycket pengar jag hade tjänat inspirerad av kompisarna i filmen Sällskapsresan.

För er som inte orkar följa vad som händer kring president Trump kan jag berätta att han de senaste dagarna lyckats överträffa tidigare katastrofala uttalanden. I torsdags avslöjades att han 2018 avböjt ett besök på en kyrkogård i Paris med stupade amerikanska soldater med kommentaren ” de var sopor och förlorare”. Hans rival till presidentposten Joe Biden har låtit meddela att hans son som stupade i krig inte var en sopa. Trump själv har inga militära meriter då han befriades från tjänstgöring på grund av hälsporre. Personligen tror jag att denna skada kan ha spridit sig till andra delar av hans omfångsrika lekamen.

Låt mig avsluta dagens inlägg med några kommentarer från den stora idrottsvärlden.:

  • Fotbollslandslaget har visat upp sig efter månader av påtvingat uppehåll. Vi mötte världsmästarna från Frankrike och förlorade med 1-0. Förlusten var totalt onödig förstår jag efter läst alla kommentarer. Zlatan har talat om att laguttagningen var bedrövlig och att Janne Andersson är inkompetent.
  • Jag har följt Finnkampen i friidrott varje år sedan jag fick uppleva den 1959 live på Nya Ullevi. Åtta timmar har jag suttit framför teven under helgen och njutit varje minut av denna klassiker.
  • Så kan jag berätta att en av Europas mest prestigefyllda golftävlingar ägde rum tidig söndagsmorgon på Kinds GK. Undertecknad hade den stora lyckan att placera mig som tvåa i Limmaredsmästerskapen.

På lördag öppnar vi padelbanan!!

Kjell