Idag startar jag min lilla krönika med att rapportera från den stora idrottsvärlden. Golfturneringen som jag beskrev förra söndagen är avslutad och värdig segrare är korad. Det blev som det alltid blir, mina högt ställda förväntningar grusades men vi hade det väldigt trevligt. Denna gång placerade jag mig på åttondeplats i ett väldigt starkt startfält. Kommer inte ihåg hur många vi var så jag avstår från att uppge detta. De flesta av deltagarna har varit med i trettio år eller mer och fortfarande tycker vi att det är en av årets höjdpunkter. Ofrånkomligt är ju att tidigare episoder och bravader återberättas under trivsamma kvällar. En av dessa klassiker är denna; Vi hade bokat in oss på en anläggning i norra Tyskland och traditionsenligt föregicks kvällens middag av dagens prisutdelning. Denna kväll hade vi ”lånat” ett bord inne i det lilla hotellets reception/matsal och en av pristagarna valde från det digra prisbordet en läderinbunden bok. När han senare under kvällen fick frågan om vad det var för en bok visade det sig att han inte kollat så noga så därför blev han något överraskad när det visade sig att han tagit hotellets gästbok. Han återlämnade den efter att skrivit sin autograf.

Väl hemkommen fick jag under fredagsförmiddag bevittna en landskamp i padel på vår nya fantastiska bana. Syrien besegrade Sverige med 7-5 i ett sällan skådat drama. Mitt bestående intryck efter matchen var att denna sport kan med glädje utövas av alla oavsett ålder och talang.

När det gäller pandemin fortsätter jag med att förundras över vilken dålig överensstämmelse det är mellan hur vi allmänheten har återgått till ”normalt” liv contra nyhetsrapporteringen. Under veckan har vi kunnat läsa om hur de högsta siffrorna av smittade noterats i Europa sedan eländet startade. Själv förlitar jag mig på president Trump och oroas därför inte så mycket. Det är för mig självklart att lita på den som innehar världens mäktigaste befattning i världens största demokrati.

Slutligen vill uttrycka min stora förvåning över varför media inte förklarar för oss var de flera hundra miljarder som staten satsar i coronastöd kommer från och hur de ska ”återbetalas”. Min känsla är att min årgång inte kommer drabbas av räkningen.

Hörs om en vecka

Kjell