Vi har ju olika typer av personligheter och en av dessa som varierar våldsamt är måttet av självförtroende.  Ni vet de som på repliken ”vilken fantastik vecka vi får uppleva” svarar ”vänta du nästa vecka blir det säkert åska och regn”. Och så har vi motsatsen, i torsdags testades Zlatan positivt för Covid och han kommenterade detta med ” Covid hade modet att utmana mig-dålig idé”. Uppriktigt så vet jag inte vilket förhållningssätt jag sympatiserar med men det lutar åt Zlatans.

Veckan har varit ovanligt jobbig främst beroende på ett reportage i BT där journalisten hade valt att ge stort utrymme åt en moderat politiker som i fullmäktige debatten påhejad av Sverigedemokrater framförde synpunkter om utvecklingen av Glasets Hus som med råge faller inom ”populismens ramar”. Har skrivit en insändare till tidningen där jag utvecklar detta ( BT lördag). Nästa stora bakslag är att min viktigaste medarbetare Bodil har börjat spela padel och hennes utvecklingskurva är minst sagt imponerande, dock hör det till saken att hon startade från en extremt låg nivå. Tyvärr innebär detta att med hennes jävlar anamma kommer hon snart begära ledigt för att kunna åka ut och tävla nationellt och internationellt vilket innebär att jag får jobba ändå mer. Hon har dock en liten bit kvar till den absoluta toppen. Jag var till exempel tvungen att ingripa som åskådare när hon efter att hennes partner slog två servar i nätet påstod att man får ett tredje försök för det var nätserve!!

Jag inser naturligtvis att ovanstående orosmoln är marginella jämfört med pandemin och de bakslag vi nu ser över hela världen. Om möjligt överskuggas denna oro av det som händer i det land som betecknas som världens största demokrati. Jag har sedan länge funderat på vad som kommer hända om president Trump förlorar valet som bara är fem veckor bort. I torsdags ökade min oro å det grövsta. Presidenten lät meddela att det är inte alls säkert att han accepterar att avgå om detta skulle inträffa. Han menar att om detta osannolika resultat skulle uppstå beror det på valfusk och opålitliga poströster. I ett sådant scenario kommer president utses i domstolar och i väntan på detta utslag bävar jag inför vad som kommer hända på gator och torg i ett land där rätten att bära vapen är en obegriplig rättighet.

Min helg har varit späckad av fotboll. En av dessa var 8-årsmatchen mellan LIF och Ulricehamn som jag såg på plats. Tyvärr var styrkeförhållande något ojämn och matchen slutade cirka 30-1. Den stora behållningen inträffade efter matchen då Ulricehamns bäste spelare på en fråga om vad han tyckte om matchen svarade ”Limmared hade tur”. Han kommer bli vinnare.

Vi hörs om en vecka

Kjell