Äntligen kan jag slappna av lite grann. Amerika har valt en ny president och han heter inte Trump. För er som inte följt dramat de senaste dygnen kan jag berätta vad som hänt. Jag gör det i form av en fotbollsmatch eftersom det är mitt specialområde.

Serieledarna tog emot tvåan i tabellen i en direkt avgörande final på hemmaplan. Matchen var mycket jämn och när det återstod endast 2 minuter ledde hemmalaget med 2-1. Då kvitterade bortalaget efter ett fantastiskt anfall och en minut in på tilläggstiden avgjorde bortalaget efter en förvirrad situation vid en hörna. Glädjen hos bortalaget var obeskrivlig och gratulanter från hela världen hörde av sig. Hemmalagets ledare accepterade inte förlusten och anklagade domaren för att ha varit mutad. Han menade att det var fel att låta motståndarna använda dubbar under skorna även om hans egna spelare hade samma slags skor. Han skulle omedelbart anmäla matchen till FIFA och kräva att det var hans lag som vann.

Tyvärr så hämnas ju alla tillfällen till glädje av den fruktansvärda pandemin. De senaste två veckorna visar på en osannolik negativ utveckling och vi undrar väl lite till mans hur det ska sluta och framförallt när. Det kommer allt närmre. Från att inte känt någon drabbad har plötsligt ett stort antal i närområdet testats positivt. Ljuspunkten är möjligtvis att allt fler rapporterar att de varit som en vanlig förkylning. Pandemin får många konsekvenser förutom sorg, lidande oro och ensamhet. I torsdags störtdök Coca Colas aktie på New York börsen efter att Bodil rapporterat att hon tappat smaken i samband att hon hör till alla dom som haft sjukdomen. Hon mår bra!!

Jag måste ju också medge att konsekvenserna för Glasets Hus börjar bli riktigt allvarliga. Denna vecka har jämfört samma vecka förra året en nedgång på drygt 50%. Vi är ändå ganska priviligierade då alla våra lokaler gör att vi kan uppfylla restriktionerna mer än väl.

Låt mig avsluta med något positivt. Padelbanan är på väg att bli den succé vi hoppades på. Trots att vi är i november fortsätter bokningarna. Våra lokala medelålders stjärnor påpekade att bollstudsen har blivit sämre på grund av allt regnande så vi borde säsongsanpassa priset. Från och med nästa vecka gäller därför reducerade priser på de mest attraktiva tiderna.

Elfsborg ligger två i allsvenskan

Ta hand om er och lyssna på Tegnell

Kjell