[:sv]

 

Idag ska jag försöka förmedla några högst personliga intryck och händelser från volontärarbetet på Glasets Hus. För att det ska fungera måste det finnas någon form av organisation. I detta fall spelar ”Måndagsmötet” en central roll. Då träffas cirka 25 volontärer och jag informerar om allt som har hänt under veckan och allt som ska hända kommande vecka. Innan deltagarna sätter igång med att fräscha upp huset till högsta kvalitet fördelar vi de extra volontärinsatser som behövs utifrån de bokningar/händelser som ska äga rum under veckan. Jag är helt övertygad om att alla som kommer till detta veckomöte gör det för att de tycker det är roligt, intressant och en möjlighet att få umgås med både nya och gamla vänner i en härlig arbetsmiljö. För många av dessa volontärer har deras engagemang i Glasets Hus inneburit en stor skillnad i deras tillvaro med ett antal positiva förtecken, träffa nya vänner, få uppskattning/bli sedd, många nya lärdomar.

En annan minst sagt central del av verksamheten är att bemanna diskhjälp över helger och vid kvällsevent. Detta arbete sköts av två damer och eftersom jag råkat tjuvlyssna på hundratals av alla dessa telefonsamtal vet jag att det tillmötesgående, det engagemang och den lojalitet de möter är långt över högt ställda förväntningar. Om jag ska välja ut en enstaka händelse som beskriver engagemanget väljer jag följande. En junimorgon stod en volontär och väntade på mig och han verkade bekymrad. Han berättade att enligt schemat för helgstädning hade han och hans hustru ett pass vecka 32 och då var dom som vanligt kvar vid kusten. Tidigare år hade dom åkt hem extra för detta uppdrag men nu undrade han om det var ok för mig att deras dotter och svärson tog deras pass!!!! Det är naturligtvis sådana händelser som ger mig ny energi till att fortsätta i min nuvarande roll och jag vill betona att det varje vecka inträffar liknande positiva händelser.

Jag avslutar här min lilla serie på temat volontärarbete och inbjuder eventuella läsare att bli en del av denna stimulerande verksamhet.

Att notera från den gångna veckan är ett besök från vår mycket trevlige civilminister som bl.a. visade stort intresse för ovanstående volontärinsats och bad att få den aktuella forskarrapporten. Lördagskvällen fylldes åter huset med ”gamla” klasskamrater och flera klassträffar är på gång.

Nu är det bara 6 dagar kvar till vår första ”KROGSHOW” och det finns enstaka biljetter kvar 0325-66 00 60. På fredag ”bygger vi om” lokalen och vi lovar en fantastisk lördagskväll. För dig som missat biljett går det bra att komma till festkvällen kl.21. (se affisch)

Slutligen konstaterar jag att det finns andra organisationer som jobbar med att förbereda möten. Världens två dominerande charmtroll Trump och Kim Jong-un ska träffas någon gång i maj. Jag har bestämt mig för att kontakta dem båda under nästa vecka för att erbjuda dem att hålla sitt möte på Glasets Hus. Jag är övertygad om att det kommer finna förslaget intressant när de förstår att de kan komma ända till ytterdörren med tåg och att vi förutom en avspänd miljö kan låta dom blåsa ett glas gemensamt som de senare kan skåla i för att fira vunna framsteg mot bättre relationer.

Från domstolen inget nytt.

Vi hörs om en vecka /Kjell[:]