[:sv]
Tyvärr måste jag börja veckans blogg med tråkiga nyheter. Toppmötet mellan Trump och Kim Jung-un kommer inte äga rum på Glasets Hus. Kontakterna med Vita Huset har varit mycket positiva men arrangemanget stupar på att ingen av alla våra volontärer ville ställa upp då de såg en uppenbar risk att bli avskedade. Amerikabesök blev det ändå, i onsdags kom det två män och frågade om jag hade tid och svara på några frågor. De var från New York och hade rest till Limmared för att söka sina rötter. Deras farfars far var Liander, den person som så många av oss hört Einar berätta om och som gett namnet åt Lianderbyggnaden som än idag står så välvårdad tack vare Hembygdsföreningens omsorg. Jag lyckades sammanföra dom med Håkan som är dagens Einar, oerhört kunnig om glasbrukets historia, och han tog med sig herrarna till den bostad som bland annat deras farfar växt upp i. Ni kan säkert förstå deras absoluta tacksamhet över sin upplevelse och deras stolthet när de visade upp ett foto på sin farfars far som hänger i Lianderbyggnaden och lyckan visste inga gränser när de fann en vas i museet som var målad av Liander med ett porträtt av deras farfars mor.

Veckan stora utmaning har naturligtvis varit The show. Som framgår av bilden möttes våra besökare av en spektakulär miljö och tillställningen som varade i 7 timmar toppades av ett fantastiskt framträdande av bygdens store underhållare Rickard Skoglund med en skönsjungande hustru vid sin sida. Tack till alla som hjälpte till att göra detta event till en succé. Mest återkommande replik jag fick höra under kvällen var,” tänk att få uppleva detta i Limmared”.

Jag har en väldigt ovanlig vana, nämligen att reagera på att om något är för billigt i förhållande till sitt värde. Nu har det hänt igen och jag är i full färd med att på något sätt uttrycka detta till säljaren. Min kostnad för att under cirka 5 månader få åka skidor på Hagatorpets anläggning som för tankarna till Holmenkollen är cirka 16 kr/besök. Det vill säga långt billigare än en kopp kaffe. Så än en gång tack till alla er volontärer som gör detta möjligt.

Jag kan också tipsa er om en annan sak som är väldigt prisvärd. Bli medlem i Kultur 1740/Glasets Hus. Det kostar 200 kr per år och innebär fri entré till vårt museum, glashytta och våra utställningar. Jag tror också det finns väldigt många som kan tänka sig att bli medlem för att visa sin uppskattning av vad vi åstadkommer och vad det betyder för bygden. http://glasetshuslimmared.se/medlem-kultur-1740/

På fredag finns åter Husbandet på scenen!

Från domstolen inget nytt.

Vi hörs om en vecka/Kjell[:]