Just nu har jag avslutat en ansökan till Guinness rekordbok och jag är optimistisk. Min ansökan går ut på att det måste vara världsrekord att bygga för en lägre kostnad än bygglovskostnaden. För att få lov att bygga ett plank som skymmer en skräpig återvinningsstation fick vi betala kommunen 13 500 kr. Men igår samlades vi, 12 härliga volontärer och klockan 14.06 var planket på plats. Arbetsstyrkan dominerades helt av två tjejer som båda konstaterade att de kommer överväga att byta till snickaryrket. Vad jag inte talar om för Guinness är att när vi kom tidig morgon hade uppgiften förberetts på bästa sätt. Planeringen var 100%, ingen överraskning, byggmästaren från Östra Ryda levererar alltid enligt höga förväntningar. Dessutom hade förberedelserna inneburit en av de mest uppskattade insatserna sedan GH-rörelsen startade. Ett lokalt byggföretag kom i torsdags med hela sin firma, åtta proffs, och fortsatte fram till fredag lunch och krattade manegen. Förstår ni nu att det är stimulerande att vara ansvarig för Glasets Hus.

Just nu laddar jag om batterierna och försöker finna något sätt att finansiera konstgräset på denna 500 kvm stora yta. Jag vet redan nu att här kommer redan tio tusentals personer vistas under kommande sommarmånader. Här kommer finnas:

  • Fika platser som blir omtalade
  • Bibliotek och affär för de allra minsta
  • ”Längdhoppsstadion”
  • Boulebana
  • Läktare till Padelbanan
  • En sandlåda i världsklass

Och en ny djärv idé har presenterats av organisationens mest kreativa person; ”En hopphage”!!! Så käre läsare, har du en idé kring finansieringen så får du gärna höra av dig.

För några veckor sedan hade jag en utläggning kring hur man kan vilseleda genom att lämna uppgifter i procent. Här kommer ett nytt lysande exempel och som samtidigt beskriver den situation GH befinner sig i. Jag garanterar att siffrorna är korrekta.

Omsättningen för Glasets Hus under april kommer vara cirka 300 tkr vilket är 71% bättre än förra året. Entusiasmen svalnar betänkligt när man inser att 2019 omsatte vi 261 % mer.

Ta er spruta och kom tillbaka.

Kjell