På tal om livsattityder. I fredags tog jag en fika tillsammans med en vän som frågade om jag hade något barnbarn som tog studenten föregående dag. Jag förstod genast att det handlade om hög musik sen kväll trots att han bodde 500 meter bort från barnbarnets härliga fest. Jag bekräftade hans misstankar och då berättade han ljudnivån var för låg inomhus så han gick ut på altanen så han kunde njuta på riktigt och känna doften av glädje, ungdom och förväntningar. Han till och med hade sjungit med när Carola öste på med ”Främling”. Jag lämnade tillställningen redan vid niotiden och då var fortfarande yngsta barnbarnet full av energi och gräsfläckar på byxorna efter några häftiga glidtacklingar. När det gäller hans klädsel på storasysters stora dag hade han tidigare betydligt högre ambition. Färdigklädd, vattenkammad uppstod det tyvärr en lucka på fem minuter innan de första gästerna dök upp, så varför inte tillsammans med brorsan slå några enkla passningar till varann trots finstassen på. Då hände det, brorsan slog en hård passning i knähöjd och han såg detta och backade för att lyckas med  en mjuk nedtagning. Tyvärr, där stod den vattenfyllda ”swimmingpoolen”. Kostymen körd och mammans reaktion lämpar sig inte i skrift. Personligen tycker jag att om man har ambitioner får man både utnyttja tiden och alltid göra sitt bästa.

Sakta, sakta ljusnar det i tunneln. Vi på Glasets Hus räknar timmarna fram till fredag kväll. Då, för första gången på 16 månader står vi i dörröppningen och hälsar uppklädda förväntansfulla gäster välkomna igen. Sedan serverar vi god mat och framför allt njuter av Ylvas skönsång kompad av hennes kända spelemän. Lyssna! Länk till Spotify Kolla med Bodil, det kan finnas biljetter kvar (0325-66 00 60, bodil@glasetshuslimmared.se).

Vi längtar också till måndagen den 21:e, då vi med berättigad stolthet kan presentera den färdigbyggda parken. Den har kostat totalt mer än 8 miljoner och tusentals ideella timmar och vi har inte använt en enda kommunal skattekrona. Tack till alla företag och privatpersoner som stöttat oss. I den nya delen har vi skapat den perfekta miljön för fikakorgen, här kan de små barnen gå in på biblioteket eller laga mat och handla i den andra stugan och här kan man träna och tävla på den nybyggda längdhoppstadion. Och sist men inte minst, här kommer världens godaste sandkakor bakas.

Det är stimulerande att se hur många besökare som swishar en slant i samband med sitt parkbesök.

Vi hörs

Kjell