Jag har vid ett flertal tillfällen berättat om mitt stora intresse för litteratur. Jag är mycket tacksam för att min uppfostran skapade detta intresse då det har både ökat mina kunskaper och gett otaliga stunder av behövlig avkoppling. Kanske jag sagt det förut, Per-Anders Fogelströms Stockholmsserie skulle vara obligatorisk på högstadiet, även om det skulle ske på bekostnad av Sten Sture, och Engelbrekt. Med åren har min flit minskat men så kom möjligheten med ljudböcker. Vilken gåva, vilka uppläsare och plötsligt är det en ren njutning att åka bil hur långt som helst. De senaste veckorna har mitt liv i hög grad påverkats av alla känslor och all spänning den fantastiska boken ”Där kräftorna sjunger” har gett mig.

Vid 45 års ålder började jag spela golf och det visade sig vara ett beslut som gett mig otroligt mycket glädje och dessutom bidragit att jag fortfarande är vid god vigör. Jag har också gett tillbaka till sporten genom att vara styrelseledamot i Kinds GK under 29 år, ett uppdrag som jag avslutade 2019. Förra veckan blev jag uppmärksammad på att klubben i en stor undersökning utsetts till nummer 1 i Sverige i kategorin ”bäst värde för pengarna”. En välskött klubb/förening som hela tiden tar nya steg och borde uppmärksammas mer av de båda kommunerna för hur de bidrager till bygdens attraktionskraft.

Så är då den första GLASETS HUS PADEL CUP avslutad. Cirka 200 matcher är spelade och till slut stod dom där med lyckliga leenden. Damklassen vanns av Systrarna Johansson och bland herrarna stod kusinerna Edvardsson som segrare. Många härliga matcher har spelats och nya kontakter knutits. Mitt intryck är att störst behållning har ”nybörjare” haft. Segrarna i herrar klass C illustrerar på ett lysande sätt Padelns popularitet. Lag Rolle och Lucke vann trots att Rolle är 50 år äldre än sin partner. Turneringen avslutas med ett hejdundrande kalas den 23:e oktober.

För oss fotbollsnördar väntar nu några veckor av spänning på gränsen till ångest och förhoppningsvis inslag av ohejdad glädje:

  • Klarar Nittorp och Dalstorp sina kontrakt
  • Är Limmared på väg till division sex
  • Hur långt kommer Elfsborgs oväntade framgångar räcka

Pandemins påverkan på Glasets Hus verksamhet avtar för varje vecka. Lördagens 80-årskalas var en höjdare, många besökare på vår nya utställning och antal konferensbokningar ökar i snabb takt.

Vi hörs om en vecka

Kjell

  1. Elfsborg förlorade mot tabelljumbon Östersund med 3-1. Blir svårt att somna i kväll DS.