Det finns ett ord i svenskan ”lagom” som genom åren har använts som en kritik mot oss som nation. Landet lagom och landet mellanmjölk uttalas med ironi och man menar att vi är för jämlika och att vi inte vågar sticka ut och så vidare. Personligen sympatiserar jag oftast med att lagom är bäst. Att jag kom på dessa tankar just idag beror på att jag följt världens största golftävling, Ryder Cup, Europa mot USA under hela helgen. Banan kantades av kanske hundra tusen amerikaner som högljutt hyllade sina landsmän efter varje slag. Tyvärr så jublade dom om möjligt än högre för varje gång en europé slog ett sämre slag eller missade en putt. Det skulle aldrig kunde hända på en svensk golfbana.

I onsdags hade jag och Bodil en högtidsstund. Vi hade bjudit in en härlig grupp sponsorer på kaffe och tårta. Vi var 15 personer och våra gäster som hade en medelålder över 70 hade det gemensamt att de skänkt rejält med pengar till vårt tillbygge av parken i våras. När vi skiljdes åt efter nästan två timmar kunde man nästan ta på en stämning av välförtjänt uppskattning trevligt umgänge kring en gemensam framgång.

Den gångna helgen har också inneburit att jag gjort come back som hantverkare. Jag måste medge att min talang ligger mer åt att det ska gå snabbt än att det ska bli perfekt. Lagom är bäst. Tillsammans med våra barn och svärson har vi tagit bort hundratals tegelpannor och ersatt dom med papp. Det visade sig vara ett projekt full av tekniska utmaningar i form av flytt och anpassning av takfötter och hängrännor. Redan efter tre timmar hade jag konsulterat byggmästaren i Ryda tre gånger. Så infann sig ett kritiskt moment, den lånade spikmaskinen hade gått slut på spikar och det var dags att ladda med en ”rulle”. Efter en kvart gav vi upp och då såg jag min granne som är superpraktisk, jag klev över staketet och bad om ursäkt att jag störde i lunchen. Han började med att vända på rullen vilket jag då förstod var väldigt logiskt eftersom spiken skulle gå nedåt. Tyvärr så fungerade maskinen inte trots detta, men det löste sig, vi satte tillbaka batteriet. Så nu har jag bestämt mig, jag kommer inte starta upp mitt eget byggföretag.

Mjällby- Elfsborg 4-0. Jo, Elfsborg är fortfarande mitt favoritlag.

Vänligen

Kjell