Sedan årtionde tillbaka har jag diagnostiserats med för högt blodtryck. Flitig medicinering har hållit det i schack men vid min årliga kontroll hade jag återigen med marginal passerat den övre gränsen. Min läkare lärde mig då att jag redan låg på rekommenderad maxnivå med medicineringen. Jag beslöt mig då att konsultera doktor Google vilket jag gör allt oftare. Hen lärde mig då att det är av stor vikt att man äter mycket frukt och grönsaker och min konsumtion av dessa livsmedel begränsar sig till citronskivan som oftast medföljer en gin och tonic. Så i tisdags tog jag tag i problemet och stegade över till vår välsorterade ICA-butik och köpte ett äpple och en flaska med mirakelmedicinen rödbetsjuice. När jag tidig onsdagsmorgon mätte trycket var det på samma höga nivå. Så kära läsare, lita inte på doktor Google. (Bilden visar vart jag hoppas rödbetsjuicen ska ta mig)

Så har då den stora dagen kommit, den 29:e september, dagen då restriktionerna plötsligt upphörde. Vi tar det lite lugnare än storstädernas krogar och gasar lite försiktigare. Senare i månaden planerar vi för Padelgalan och Pride och den 26:e november kommer kvällen som så många längtat efter, comeback för Quiz med Husbandet, då vet vi redan att vi kommer få ett utsålt hus. ”Suget” efter att gå ut och roa sig är påtagligt. I veckan släppte vi våra julbordstider och redan efter en dag hade fyra företag bokat in sig. Och så mina vänner har vi den stora lyckan att bjuda in till en oförglömlig kväll, 5:e november kommer högaktuella Songs of Boda, boka biljett nu, jag lovar att du inte vill missa detta.

Från fredag till söndag kväll har jag ägnat i stort sett all min tid åt fotboll. Så låt mig förmedla några konstaterande efter mina upplevelser;

  • Limmared undvek nedflyttning
  • Dalstorp har fortsatt några nervösa veckor framför sig
  • Nittorpstjejerna har också utmaningar kvar innan de kan känna säker mark
  • Tranemo missade att gå upp i seriesystemet trots att de kanske var seriens bästa lag
  • Elfsborg är för närvarande ett mycket bättre fotbollslag än IFK Göteborg
  • 45000 fyllde nationalarenan och såg AIK besegra Djurgården. Tyvärr kan jag inte fatta varför ”tunga” kommentatorer inte fördömer att matchen bröts tre gånger på grund av rökutveckling från hundratals förbjudna bengaler. Löjligt, i de stora ligorna skapar man stämning utan eld
  • Tidig söndagskväll, Anfield, Liverpool mot City. Jag är så nöjd med att aldrig sagt att fotbollen var bättre förr.

Slutligen, jag läste en intervju med Liverpools helgonförklarade tränare Jurgen Klopp där han bads ge sin syn på de som vägrar vaccinera sig. Han liknade det med att det skulle vara okey att köra bil berusad. Det är min bil och min kropp, ingen har med det att göra. Tänkvärt.

Hörs om en vecka

Kjell