Det finns en känsla som jag dag efter dag delar med fler människor än någonsin, VANMAKT. Jag lyssnade på Zelenskys tal i FN och visst är det lätt att sympatisera med honom när han ifrågasätter hela FN:s existens om det som sker nu i Ukraina inte går att stoppa. Jag har börjat följa nyheterna från TASS, den dominerande nyhetskanalen i Ryssland, och då förstår man varför det ryska folket ”accepterar” vad som sker. Jag säger det igen, näst efter kärnvapen är bristen på oberoende press det farligaste som finns. Detta fattade världen redan på 1940-talet efter att Goebbels hjärntvättat en hel nation. Och likt förbannat kan det ske igen.

Så åter till min lilla värld på Glasets Hus. Idag har vi haft invigning av vår nya utställning Flower Power. Tio glaskonstnärer med anknytning till konstnärinnan Katarina Löfström ställer ut sina mästerverk. Jag lovar er att enbart se helheten är en upplevelse. Missa inte detta.

Ni har väl bokat in lördagen den 14:e maj, då är det dags för vår Trädgårds och Hantverksmässa. Cirka 40 talet utställare kommer fylla huset och omgivningen. Under dagen kommer vi också inviga vår nya skapelse ”Käpphäststadion” i Glasparken. Börja träna och lär er rykta.

Pandemin har gjort att det finns en risk för att vår imponerande organisation tjugo anställda varav en majoritet fantastiska ungdomar som förstärker veckopengen rejält genom att charma våra kunder på kvällar, ferier och helger. Långt över 100 volontärer hjälper till för att vi fortsatt ska kunna ta ett stort samhällsengagemang. Vi rustar för tillställningar som kräver att hela organisationen står på tå. Hundratals planeringstimmar är redan avverkade och vi tror på besöksrekord.

Mässan följs av Glasmilen den 21:e maj och LIF rapporterar att antal deltagare kommer slå alla tidigare rekord.

Funkisfestivalen är en ny utmaning och kräver stora insatser. Vill du vara med och hjälpa till denna vecka får du gärna höra av dig. Om några år kommer denna festival vara i klass med Stockholms vattenfestival.

Och så avslutas våren som vanligt med Glasets Dag den 18:e juni. I år blir det alldeles speciellt eftersom Glasets Hus firar 10 årsjubileum. Detta firar vi med en fotoutställning som speglar ”från avkrok till prioriterat turistmål”.

Slutligen till alla er som hjälpt våra vänner från Ukraina, de har det så bra som möjligt efter vad som hänt och fortfarande pågår. Vanmakt var ordet.

Vänligen

Kjell