Om några timmar är det 9:e maj. Den stora segerdagen för Ryssland. Vad kommer president Putin överraska oss med. En lagom djärv gissning från min sida är att;

  • Är att han står någonstans på en tribun och gör honnör för sina fantastiska soldater som lyckats få sju miljoner på flykt, som lyckats döda tio tusentals människor, som lyckats jämna städer med marken, som våldtagit och mördat.
  • Han kommer berätta att hans soldater lyckats befria en hel nation men några onda människor har inte förstått hans goda avsikter

Jag tolkar den svenska debatten som att det är en tidsfråga innan vi är medlemmar i NATO. Jag har full förståelse för de som argumenterar för detta men jag sympatiserar väldigt starkt med vår statsminister som i början av debatten manade till eftertanke och ifrågasatte om timingen var bra. Jag kom i samtal med en person som tyckte det var bedrövligt att det fanns någon som tvekade inför detta för honom självklara beslut. När jag frågade honom om han var beredd att skicka sitt barnbarn till en eventuell stridszon i framtiden blev han något mindre självsäker.

Som vanligt har min vecka präglats av ett antal planeringsmöten inför Mässan, Glasmilen, Funkisfestival och Glasets Dag. Utmaningarna är stora men som vanligt står kärnan av volontärerna beredda, vilket garanterar lyckade event.

Jag hade också ett möte med vår riksbekante kommunpoet Jimmy Alm vilket var en trevlig upplevelse och nu ser jag med spänning fram mot dikten om Glasets Hus.

Fram till dess vill jag förära Jimmy med en egen dikt, delvis inspirerad av August Strindberg:

” Du kom som ett yrväder en kulen höstdag med en blyertspenna i bröstfickan

ditt arvode väckte sensation i hela vår nation

och kommunen tog chansen att sola sig i glansen

de som växt upp med Karin Boye och Sven Duvfa och snön ligger vit på taken,

fick lära sig att rimma är inte huvudsaken.”

(nu är dikten slut)

Hörde på radion i eftermiddag att det kom 10000 besökare till en gård utanför Göteborg för att se årets kosläpp! Undrar hur många som kommer till Borås Arena i morgon för att se Elfsborg mot Djurgården. Betydligt färre men jag kommer. Det var bättre förr.

Nu går jag och lägger mig för att vara utvilad när Putin ska fira sina bedrifter.

Kjell