Idag är det 1:e maj, arbetarrörelsens stora dag. Detta firande har mist sin glans sedan länge i takt med att vår levnadsstandard dramatiskt förbättrats och numer finns det ett överskott på andra kanaler där man kan framföra sina åsikter. Men jag tar mig friheten att minnas tillbaka. Från mitten av femtitalet och tio år framåt for vår familj till Limmared för att gå med i demonstrationståget som gick från Glasvallen till Folkets Hus. Alla vara uppklädda i bästa söndagsstassen och luften var fylld av plakat, flaggor och fantastisk musik från den stora orkestern som gick längst fram i det långa tåget. Bakom orkestern gick alltid huvudtalaren och vid flera tillfällen var det den legendariske finansministern Gunnar Sträng. När vi bänkat oss i ett absolut fullsatt Folkets Hus var det dags att lyssna på det politiska budskapet och senare när Internationalen och Arbetets söner sjöngs var det första maj på riktigt.

Så har åter min golfsäsong startat och det gamla gänget var samlade för den sedvanliga 2 dagars tävlingen nere i Falkenberg. Jag placerade mig på sjunde plats i det 13 man starka startfältet. Man kan säga att vi är ett ganska rutinerat sällskap, en majoritet är födda under andra världskriget. Mitt spel fungerade som vanligt i början av säsongen men jag blev djupt bekymrad när jag vaknade upp dag tre med en obeskrivlig träningsvärk och en känsla av utmattning. Jag har googlat för att finna en förklaring men kan inte förstå vad skillnaden är mot förr i tiden. Jag har också skrivit till Falkenberg GK och kritiserat att de gör hålkopparna djupare för varje år.

På Glasets Hus går vi nu in i en trevlig men utmanande period. Här kommer ett urval av dessa utmaningar.

14:e maj: Trädgårds och Hantverksmässa.

  • Parkering
  • Resa riva tält
  • Se till så att allt är kliniskt rent kl. 10.00 söndag morgon

21:e maj:  Glasmilen. Detta är årets utmaning för oss

  • Vi får besök av cirka 900 hundra vandrare med början kl. 07.00 och efter en runda i skogen kommer dom tillbaka för att fira denna prestation. 02.00 ber vi vänligt de sista gästerna lämna lokalen och då är det sju timmar kvar tills allt ska vara tip top för nya gäster.

30/5-3/6 Funkisfestival

  • Kanske vår största och viktigaste utmaning hittills
  • Hur säkrar vi att alla våra gäster kommer minnas sitt besök med stor glädje och redan längtar efter nästa års festival.
  • Planering och genomförande kräver en jätteinsats av volontärer, men jag är optimist, alla vill väl hjälpa till med att göra detta till en succé.

18:e juni Glasets Dag en tradition sedan 1990

  • Efter 5 möten har vi detta under kontroll

Avslutningsvis, jag hade en underbar förmiddag där jag fick äran att bjuda vår fantastiska parkgrupp på tårta efter timmar av hårt arbete med att göra parken ”sommarfin”. På bilden ser ni några av hjältarna.

Vänliga hälsningar

Kjell