Om dagens text verkar lite trött och uddlös beror det på att jag testades positivt för covid i fredags. Även om jag är en vekling måste jag säga att det inte går spårlöst förbi. Jag har alla kända symtom och det som överraskar mig mest är en osannolik trötthet. Det krävs en kraftansträngning för att förflytta mig till ett annat rum. Om jag låter gnällig är det verkligen inte min mening, jag förstår fullt ut att detta är en bagatell relativt sett. En konsekvens av mitt insjuknande är att jag hade planerat att ta årets första havsbad denna helg. Som ni förstår gick inte det så nu får jag vänta tills nästa år

Nu har vi avslutat Antikveckan och nya rekord har slagits. I tisdags serverade vi 358 sommarbufféer. Det var många high five bland vår ungdomliga personalstyrka och just detta att se dessa ungdomar visa sådant engagemang och glädje efter en mycket jobbig dag är den bästa belöning jag kan få för mitt engagemang i Glasets Hus. Jag vill också passa på att hylla Thomas, ”antikgeneralen” som på ett mästerligt sätt har gjort denna vecka till en återkommande succé.

I den stora världen går det inte lika bra. Det faktum att rapporteringen från kriget i Ukraina får allt mindre utrymme i media innebär inte på något sätt att hemskheterna har minskat i styrka och jag ber till en högre makt att vi inte på något sätt ska ge efter. Jag har inga problem med att gå över till blodpudding och stearinljus om så krävs för att försvara grundläggande mänskliga värderingar.

Avslutar med några korta notiser innan går till välbehövlig sömn:

  • 87 000 var publiksiffran på kvällens EM final för damer
  • Elfsborg gjorde 4 mål mot seriefavoriten Häcken
  • Värnamo besegrade Hammarby på bortaplan
  • Vårt äldsta barnbarn har flyttat tillbaka till Limmared
  • Vår kommun är snart självförsörjande av el med hjälp av vindkraft.
  • Mitt stora fokus nu är att finna 2 mkr för att använda till solceller och ny glasugn som drivs av el.

Vänligen

kjell