Idag steg jag upp 06.00 för att spela en traditionstyngd partävling på Falkenberg GK:s fantastiska bana med dotter Petra. Vi startade okey och när jag steg upp på åttonde tee konstaterade jag att det var 117 meter till hål. Kände direkt att järnnian var rätt val och ropade ”perfekt”. Bollen studsade en gång och rullade sedan långsamt ner i hålet!!!

Nu är det bara timmar kvar till ANTIVECKAN tar sin början. Förra året serverade vi 1900 lunch och vädergudarna tycks vara med oss, inget strandväder. Som ansvarig för Glasets Hus har jag lärt mig att längta och önska moln och lite duggregn. För oss kan skillnaden vara 100 lunch på en enda dag vid denna tid på året. Fjorton butiker håller öppet hela veckan och folk kommer från hela landet för att finna något åtråvärt. Sedan vi byggde parken har denna vecka blivit en tradition för många familjer där kombinationen shoppa fynd, leka i parken och äta sommarbuffé är en oslagbar familjeutflykt.

Min vecka har helt präglats av Gothia Cup. Jag var där i måndags för att åter få njuta av atmosfären och mångfalden. Enbart den två kilometer långa vandringen från parkeringen till plan 26 på Kviberg innebar att jag ”stötte på” ungdomar från kanske fyrtio länder och hörde fragment av deras samtal.

Jag har minutiöst följt Norrbys pojkar 13 där mitt barnbarn spelar och imponeras av ledarstaben och hur man i så unga år kan prestera så utvecklat spel. Det var 152 lag som deltog i Pojkar 13 och efter 6 raka vinster var de framme i semifinal mot ett franskt lag. Matchen var jämn och slutade oavgjort och det var dags att kora segrare med straffar. De första 13!!! straffarna gick i mål och sedan missade Norrby. Just då tyckte jag att fotboll är kass, inte för att Norrby missade, utan för att jag har lätt att föreställa mig killens känslor omedelbart efteråt. Jag blev lite uppmuntrad när ledare och medspelare skyndade fram till killen och gav all möjlig värme. Jag är säker på att han under sena fredagskvällen fick höra dessa namn rabblas; Caroline Seger, David Beckham, Zlatan Ibrahomivic, Lionel Messi, Christiano Ronaldo. Kanske inte någon tröst just då men han befinner sig i gott sällskap.

Jag slutar här och laddar för kommande anstormning.

Kjell