För att uppskatta dagens blogg bör man ha ett visst intresse för idrott. Under veckan har jag deltagit i fyra av golfklubbens tävlingar. Varje tillfälle har varit ren och skär glädje. En bana i absolut högsta klass, en suverän organisation, idealiska väderförhållande och umgänge med väldigt trevliga likasinnade. Hur gick det för mig, nja, jag nådde som bäst plats 15, men enligt min egen analys så beror det dåliga resultatet på att jag som vanligt hade en jäkla otur. Idag sitter jag som naglad framför teven och följer den största tävlingen av dem alla, The Open på världens mest legendomspunna bana, Sankt Andrews i Skottland.

Och nu stundar en av årets höjdpunkter, Gothia Cup, den fantastiska ungdomsturneringen för fotbollsungdomar. Hela Göteborg har hela världens blickar på sig. Visst är det svårt att ta till sig följande fakta från turneringen som startar i morgon:

1610 lag från 60 länder spelar 4100 matcher på 95 planer!!!

Jag kommer som vanligt vara på plats och njuta av atmosfären och hålla extra koll på ett barnbarn som deltager. Jag gjorde min debut på Gothia Cup (som åskådare) 2008 då vårt äldsta barnbarn gjorde debut. Första matchen var mot ett lag från Chile och det var minst sagt stort för alla inblandade. Jag hade fått uppdraget att filma hela matchen med en inlånad proffsig kamera. Matchen blev en succé och förväntansfulla skulle hela familjen se filmen när vi samlades på kvällen. Det blev inte någon höjdare. Fotografen hade glömt ta av locket på linsen. Allt var svart bokstavligt talat.

På Glasets Hus märks att det är semestertider. Många, många besökare och massor av långväga gäster. Lego idén var en fullträff. Vi kommer att få in hundratals ”byggen” innan vi stänger utställningen”.

Slutligen, njut av er välförtjänta ledighet men glöm inte av att det pågår ett krig inte långt från oss.

Vänligen

kjell